Bibliotek

Velkommen til skolebiblioteket!

Biblioteket er læringsrommet i skolens hjerte! Her kan du være sosial, gjøre lekser, drive gruppearbeid, lese bøker, finne informasjon, spille spill og delta på ulike arrangement. 

Biblioteket har de nyeste bøkene og et stort utvalg av fag- og skjønnlitteratur, tegneserier, magasiner, filmer og brettspill. Vi har også lydbøker og e-bøker som du får tilgang til via appen "BookBites", hvor du logger på med ditt nasjonale lånekort. 

Malin og Tore som arbeider på biblioteket hjelper deg gledelig. Om det er boktips, søke etter gode kilder og informasjon, fordypningsemne, kilderefereanser eller annet, er det bare å spørre om hjelp.

 

Åpningstider og lokaliteter: 

Biblioteket er åpent fra 07.30-16.30 på alle lokasjonene og du finner det her: 

Avd Fagerlia: Biblioteket, lesesalen og bibliotek-laben ligger i blokk A, øverste etasje. Bemannet mandag til fredag 08.00 - 15.30.

Avd Latinskolen: Biblioteket, stille leserom og bibliotek-laben ligger i 1.etasje. Bemannet mandag og fredag 08.00 - 15.30.

Avd Volsdalsberga: Biblioteket og et stille leserom/grupperom ligger i 1.etasje ved resepsjonen. Bemannet onsdag 08.00 - 11.20 og torsdag 08.00 - 15.30.

 

Biblioteket har mange magiske verdener å fordype seg i. Under finner du flere boktips fra spenning, fantasy og kjærlighet til sterke skildringer og biografier. 

Hvorfor vise til kilder?

Når man skal skrive en oppgave er det viktig å kunne vise til kilder på en korrekt måte og ha en oversiktlig litteraturliste. 

 

Korrekt bruk av kilder viser at man har lest litteratur om emnet, har oversikt, kan behandle informasjonen selvstendig og at man evner å sette sitt arbeid inn i en større faglig sammenheng.

Informasjonen du finner her er ment som en hjelp og en guide, slik at du kan lære deg riktig kildehenvisning når du skriver oppgaver her ved Fagerlia-Ålesund videregående skole og ved eksamen. Det finnes flere stiler for kildehenvisning, her får du lære APA-stilen.

 

Snarvegar

Kontakt