Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Smart City > Bærekraftspod

Bærekraftspod

Et av prosjektene i Fremtidslab’en er etableringen av en bærekraftspod der ungdommene/elevene ved skolen produserer podcasts gjennom tverrfaglig samarbeid med fokus på bærekraftsmåla. 

Hvorfor? 

Det er stort engasjement for bærekraft blant ungdommen og det er også stort fokus på bærekraft i fagfornyelsen som innføres høsten 2020. Der skal man se sammenhenger i ulike fag for å bedre kunne løse komplekse problem og det er også fokus på å utvikle evnen til kritisk tenkning.  Ved å samhandle med omverdenen, dvs partnerne i Fremtidslab’en, CAMPUS Ålesund, næringslivet og innbyggerne for øvrig, vil man i større grad kunne vise relevans i fagene, elevene får et større innblikk i regionens fremtidige arbeidsmuligheter og ungdommene får en tydelig røst inn i dette viktige arbeidet knyttet til bærekraft. 

Hvordan? 

Skolen har etablert en redaksjon som består av elever ved skolen. Redaksjonen og lærerne setter bærekraft på agendaen i ulike fag/prosjekt og man produserer deretter podcasts etter innhold/plan styrt av redaksjonen og bærekraftsmåla.  Redaksjonen er ledet av en faglærer og det gis opplæring i bruk av utstyret.  Podcasten blir et formidlingsverktøy og det arbeides med å avklare et slags bookingsystem som også er tilgjengelig for partnerne i Fremtidslab’en om de vil ha med elever på enkelte prosjekt og/eller arrangement.  

Tidsplan 

Våren 2020:

  •  Pilotering, igangsetting, utprøving og evaluering 

Høsten 2020:

  • Regelmessige sendinger både knyttet til faglige prosjekt ved skolen og aktuelle arrangement i fremtidslab’en. 

For elever ved skolen som er interessert i å være med i redaksjonen, kan henvende seg ved å kontakte Studierektor Sissel Standal. (se kontaktinfo til høyre på siden) 

For lærere som ønsker å reservere tid i fremtidslab’en og/eller podcastrommet bes også kontakte Studierektor Sissel Standal for booking. 

   

Fredag 27. mars publiserte skolens podkast Kapital - lyden av bærekraft sin alle første episode. Podcasten er et samarbeid mellom Fagerlia vgs og FNs smart city lab i Ålesund.

https://open.spotify.com/show/3V4PCZuTBWTo7OaT0EltcU?si=VcDPo-FUSD-wIqG_USKJ3A

Episode #2 ble publisert mandag 27. april

https://open.spotify.com/episode/62IpgFE4f1lZAkaKivIc7e?si=FnCGVGkURqS65--q1F9fRQ

Gult bilde til bærekraftspod

Kontaktpersonar

Remi Slotterøy
Lærer
71 28 16 79 / Mob. 943 37 600
Send e-post
Endre Volden Endre Volden
Avdelingsleder Kunstfag
71 28 16 70 /
Mob. 971 20 714
Send e-post