Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Uke 43 - rydding av kantine, bibliotek, mediatek og uteområde

3AP1 har ansvar for rydding i uke 43. Kontaktlærere: Vegard Hillestad / Hanne S. H. Lied

NB! Ikke glem at det må ryddes på bibliotek og mediatek mot slutten av matpausen/etter matpausen, 1 elev må ta en runde dit opp hver dag i ryddeuka - TIRSDAGEN hadde det vært fint om dette kunne gjøres mot slutten av 5. timen.

Ryddeanansvar blokk C uke 43 og 44: 2MR/2MD. Kontaktlærere: Rune Sæter / Berit Holstad

Les meir

Samarbeidskompetanse som tema

Samarbeidskompetanse var tema da førsteamanuensis Frøydis Vasset fra NTNU besøkte Helsefag og Ambulanseklassen ved Fagerlia vgs den 15.10.18

Samarbeidskompetanse og tverrprofesjonelt samarbeid er Frøydis sitt forskerfelt. Det er derfor ekstra stas når elevene våre ved Velferdsutdanningen får være en del av dette arbeidet. Både forskning og erfaring viser at et godt samarbeid på tvers av profesjoner, er til pasientene sitt beste. Evne til å samarbeide med andre mennesker er en del av den sosiale kompetansen et menneske har - og er et sentralt tema hos elevene ved Helsefag og Ambulanse Vg2 ved Fagerlia vgs.

Anja Vasset, som til daglig arbeider ved ambulansetjenesten i Stranda kommune var også tilstede for å dele sine erfaringer og perspektiv om samarbeid mellom ulike profesjoner fra sitt yrke.

Takk på vegne av faglærerne

Marit Haugan Gjøsund, Karianne Hildremyr og Hallvard Wold.

Les meir

Elevbevis på mobilen

Fagerlia vgs har i år innført digitale skolebevis for sine elever og alt skal nå være klart til å komme i gang - følg trinna under: 

1.Last ned

Gå til App Store eller Google Play og last ned appen "Pocket ID"

2. Logg inn

Logg inn i mobilappen med din private FEIDE-id

3. Bekreft bilde eller ta nytt

Bekreft eksisterende bilde fra det skoleadministrative systemet eller ta nytt bilde

4. Løsningen er klar til bruk!

Skal du ta eget bilde er det viktig at du følger disse trinna:

  • Ansiktet skal være godt opplyst
  • Ikke ta bilde i sterkt motlys
  • Ikke dekk til ansikt
  • Ingen snapchatfilter eller lignende

Etter eleven har valgt bilde blir bildet låst. Etter dette kan kun skolen tilbakestille bildet.

 

Les meir

Operasjon dagsverk 1. november

OD-dagen, 1. november, er det ingen ordinær undervisning.

Elever som deltar i innsamlingsaksjonen gir en arbeidsdag og sørger for at det innsamlede beløpet (min. kr 400,-) blir betalt inn av oppdragsgiveren via betalingsløsninga til OD: www.od.no/Informasjon/Betaling. OD-komiteen kan ikke motta kontanter.

Elever som ikke deltar i innsamlingsaksjonen skal delta på aktiviteter med fokus på internasjonalt solidaritetsarbeid i regi av OD-komiteen. Disse elevene skal møte i aulaen kl. 08:15, uavhengig av normal timeplan denne dagen. Fravær vil bli ført.

Årets innsamlingsaksjon går til KFUK/KFUM og deres arbeid for palestinsk ungdom: #frihettilåleve

Les meir

Møte med kontaktlærer Vg1 - 30.10.18

Møtet er primært for å kunne gi foresatte/foreldre en undervegsorientering om elevens daglige arbeid og kompetanse i fagene, samt oppfølging av eventuelt fravær.

Invitasjon til foresatte sendes ut i uke 42

Lenke til invitasjonen: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Foresatte

Les meir

Aktiviteter BUA før høstferien

De har hatt workshop med ulike formingsmateriell - til aktiviteter de kan planlegge og gjennomføre sammen med barn og ungdom. 

I arbeidet med temaet "Ungdomskultur" har de hatt arbeidsplassbesøk til Kulturverkstedet VIBES, Blå Kors Ung og Fellesverket DRAGEN, og vurdert disse fritidstilbudene i Ålesund.

De deltok på Matfestivalen i Ålesund, og brukte inspirasjon derifra til å planlegge og gjennomføre HØSTTAKKEFEST sammen med Vg2Helsefagarbeider-elevene. 

Les meir

Elevundersøkelsen H2018 - svarfrist 9. november

ER IKKE SENDT UT ENDA!

Årets elevundersøkelsen skal snart gjennomføres. En lenke med innlogging til elevundersøkelsen blir sendt på e-post til alle elever med post@conexus.no som avsender.

  • Elevundersøkelsen er obligatorisk for alle elever på vg1, vg2 og vg3 i Møre og Romsdal. Dette er politisk bestemt av Utdanningsutvalget i fylket. 

Fjorårets gjennomføring endte på 87,4 % - med hele 10 klasser som hadde 100 %. I år har skolen som mål å oppnå minst 90% gjennomføring. Elevundersøkelsen gir viktige tilbakemeldinger på læringsarbeidet og skolemiljøet, og det er viktig for oss å ha valide resultater når vi vurderer dem. Tilbakemeldingene i elevundersøkelsen blir brukt i ulike skolestatistikker, i skolens styrende organer, i årsmeldinga og selvsagt i klasserommene der lærerne går gjennom resultatene sammen med elevene.

 

Les meir

Fransk 3 Møre og Romsdal

har snart tilbakelagt en fantastisk uke i Paris. Elevene har gått på skole hver dag, i tillegg har vi fått sett og opplevd mye på ettermiddag og kveld. Vi har vært i Versailles, Louvre og i Sacre Coeur, vi har gått masse, bla opp Champs-Élysees, sett Eiffeltårnet og sett Ionescos «La Lecon» på teater. Ingen vil hjem ennå!

Les meir

Fagerlia deltar i Holbergprisen i skolen

Fagerlia, og programfagklassen sosiologi og sosialantropologi 2 (Kirsti Anita Røsand), er tatt ut til å delta i Holbergprisen i skolen 2019.

Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse for elever på videregående innenfor samfunnsfag, humaniora, juss og teologi. 

Dette er andre gang Fagerlia er representert i konkurransen, og arbeidet med konkurransen kommer til å starte i november og vare utover vårsemesteret, med frist for innsending av prosjekter den 10. april 2019.

Holbergprisens nettsider: https://www.holbergprisen.no/om-holbergprisen-i-skolen​ 

Les meir

Hospitering uke 46

Fagerlia videregående skole tilbyr hospitering for 10.ende klassinger f.o.m. mandag 12. november t.o.m. fredag 16. november.

(klikk på programmet for stor størrelse)

Les meir