Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

NM Engelsk 2021 - vinnerartikkel

Skolen er veldig stolt av Iona Camille Coineaux-Rice som tidligere i år ble Norgesmester i Engelsk 2021: Klasse 2KDA feiret den gjeve NM-tittelen med deilig kake. Skolen hadde 10 lokale deltakere i kategorien skriving og film og her er vinneren avbildet med to av dem, Matas Tribusinias og Margaryta Grynko.  Vinnerteksten og bildene er gjengitt med tillatelse. Vi gratulerer!

Les meir

Streiken er over og gult nivå fra mandag 7.6.21

 Streiken ble avblåst fredag 4.6.21 og det betyr at vi er tilbake i normal skoledrift fra mandag 7.6.21. Fra samme dato er også de videregående skolene i Ålesund tilbake på gult nivå og det betyr at hele klasser og grupper kan samles på skolen igjen.

Mandag 7.6.21: Vanlig skoledag for alle elever

Tirsdag 8.6. - fredag 11.6.: Vurderingsuke

Muntlig eksamen var opprinnelig planlagt 8.-11. juni, men eksamen er nå avlyst. Disse dagene blir det likevel ikke ordinær undervisning, men lærere som har behov for å følge opp enkelte elever eller hele undervisningsgrupper med undervisning eller vurderingssituasjoner, kan bruke rommene slik de ligger i den ordinære timeplanen. Lærerne har rett til å kalle inn de elevene dette gjelder og vil selv informere elevene om dette.

Les meir

Lærere ved skolen er tatt ut i streik

Et femtitalls lærere ved skolen er i dag tatt ut i streik og deler av undervisningen går ut. Siden vi også er på rødt smittenivå, vil lærerne som ikke er i streik kontakte sine elevgrupper og gi informasjon om det skal være oppmøte fysisk eller digitalt.  Følg også med på informasjon som legges ut på Itslearning.

Les meir

Rødt nivå på de videregående skolene i Ålesund

De videregående skolene i Ålesund er satt på rødt nivå fom tirsdag 25.5.21.

Rødt nivå betyr at skolene er åpen, men at man reduserer antall elever som møter på skolen. 

Det vil være kontaktlærer og faglærer som orienterer sine elevgrupper om hvem som møter på skolen og hvem som arbeider hjemme.

I første omgang gjelder dette tom søndag 6.6.21. 

Les meir

MASSESCREENING AV ELEVER VED SKOLEN

De siste ukene har vi testet alle elevene i de 4 toppidrettsklassene ved skolen. Nå ønsker kommuneoverlegen at vi utvider dette til ytterligere 20 klasser ved skolen. De utvalgte klassene er: Vg1 ST, Vg3 ST, Vg3 Påbygg, alle 3 musikklassene samt vg1 MD/MR. Testingen vil gjennomføres ukentlig frem til sommerferien, med unntak av uke 23 da vi har muntlig eksamen. Testingen av toppidrettsklassene vil også fortsette frem til sommerferien.

Les meir

Ledig stilling

Fagerlia - Ålesund vgs - inntil 300% vikariat/fast ved avdeling Helse- og oppvekstfag

Søknadsfrist: 09.05.21

Vi søker etter deg som har kompetanse til å undervise ved Helse- og oppvekstfag. Yrkeserfaring fra relevante yrker innenfor helse- og oppvekstfagene foretrekkes. Du er allsidig og nysgjerrig med interesse for pedagogikk og hva som skal til for at eleven mestrer i sin læresituasjon. Du ønsker å bidra med din kunnskap og erfaring i ulike fagteam og på tvers av organisasjonen. Det er en forutsetning at du har evne til selvstendighet, ansvarlighet, teamarbeid og fleksibilitet.1

70% av stillingen er vikariat og gjelder fra 01.08.2021- 31.07.2022.

130% av stillingen er fast.

Følg lenken til fullstendig stillingsutlysning: Ledige stillinger i Møre og Romsdal fylkeskommune

Les meir

ANSAs nyhetsbrev - april

På siden "Tips fra rådgiverne" finner dere nyhetsbrev fra ANSA.

Webinar om gratis studier i utlandet tirsdag 20. april klokken 16!

Det behøver ikke være dyrt å studere i utlandet, i noen land er det gratis å studere, akkurat som i Norge.

I andre land kan det være veldig lave skolepenger, som for eksempel i Nederland, hvor studieavgiften ligger på under 20 000 kroner i året.

For å lære mer om gratis (eller veldig billige) studier i utlandet – delta på ANSAs webinar om temaet i dag klokken 16 (ikke glem å invitere elevene!)

Påmelding på denne nettsiden

Les meir

Informasjon til foresatte

Dato 14.04.21. Alle videregående skoler i kommunen skal delta i et hurtigtestprogram i tiden fremover, som et av virkemidlene for å holde undervisning i gang i en pandemiperiode. Alle kohorter (klasser) skal periodisk kohortscreene (teste grupper for koronasmitte).

Fagerlia vgs fikk i dag melding om at kommunens helsepersonell kommer i morgen for å starte opp, som en oppstart og testing på at systemet med helsevesenet fungerer. De starter torsdag kl. 09.00. Det tar kort tid å teste, der alle i gruppen tester samtidig i klasserommet, leverer testen tilbake, og får svar senere på dagen.

Kommune starter testen i morgen og vil gi opplæring til de som skal lede dette arbeidet i fremtiden

Gruppene som starter er 1KD1, 2AM1, 2HA1, 2BU1, 2BU2VG2 HO og 1KD1.  De andre klassene blir testet fortløpende. Alle skal etter planen testes regelmessig fremover.

Testingen er obligatorisk, men dersom noe elever har grunn for å stå over ber vi om at de melder fra til personalet ved stasjonen før testing.

Eventuelle spørsmål kan rettes til rektor Yngve Omenås

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fagerlia videregående skole praktiserer GULT NIVÅ fra mandag 19. april og følger UDIRs nyeste veileder om smittevern for videregående skole 

Kantinen åpner for salg av mat, men ikke opphold. Vi anbefaler munnbind ved handling i kantina.

Vi oppfordrer alle til å ta godt vare på hverandre og følge reglene for smittevern ved Fagerlia vgs

Les meir

Smittevern ved Fagerlia vgs

  • Hold deg hjemme hvis du har symptomer på covid-19 eller er i karantene.
  • Følg myndighetenes råd om hygiene. Bruk håndsprit som står ved inngangene til Fagerlia vgs sine bygg. 
  • Hold én meters avstand til folk rundt deg. I skolens lokaler kan det være fjernet stoler eller markert seter som ikke skal brukes. Det er viktig at du ikke bruker plasser som er sperret eller setter stoler tettere enn slik de er plassert
  • Ikke del ting med andre – for eksempel blyanter, penner, nettbrett, pc-er og lignende. Utstyr som deles må rengjøres etter bruk. Du kan bruke vanlige rengjøringsmidler til dette.
  • Mobiltelefonen din er en kilde til smitte. Rengjør den ofte.
  • Unngå å ta på de mest brukte berøringspunktene.
  • Bruk albuen til å åpne dører.
  • Bruk tørkepapir eller jakkeermet når du tar på dørhåndtak.
  • Steng vannkranen med papir eller albuen etter håndvask.
  • Bruk kollektivtrafikk så lite som mulig. Gå eller sykle når du kan. Følg anbefalingene hvis du må reise kollektivt.
Les meir

Helsesykepleierne og psykososial rådgiver

Helsesykepleierne Janne og Ellen er tilgjengelig i hjemmeskoleperioden enten på mobil, SMS eller epost.  De er også tilgjengelige på skolen, på helsestasjonen og på andre arenaer.  Ta gjerne kontakt med dem for å avtale tid for fysisk oppmøte. Vi følger smittevernreglene vedr. avstand og hygiene og minner om at det er fortsatt viktig å ikke møte oss eller på skolen om en har symptom, er i karantene/ventekarantene/isolasjon.  

Psykososial rådgiver Renate er tilgjengelig for samtaler enten via teams, meldingschat, telefonsamtaler, SMS og epost. Ta gjerne kontakt via SMS (918 78 858) for avtale. 

 
Ha lav terskel for å ta kontakt, ALLE samtaler er like viktige! 
 
Kontaktinformasjon finner dere på skolens hjemmeside: 

Les meir