Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Studieorientering NHH - Norges Handelshøskole

Studieorientering Norges Handelshøyskole våren 2021.

Klikke her for flere tips fra rådgiverne.

Digital utdanningsmesse - en siste mulighet for alle elever!

Onsdag 17. og torsdag 18. februar arrangeres den siste digitale utdanningsmessen i denne omgang, og i den forbindelse ønsker arrangøren å gi alle elever en mulighet til å delta igjen.

Elevene kan logge seg inn når som helst i løpet av messens åpningstid, som er mellom 09:00 og 15:00 begge dager.

Terminkarakterer og Skolearena

Logg inn på SkoleArena.no for å se terminkarakterene dine. Gå inn under FAG og KARAKTERER. Se illustrasjon under!

Skriftlig eksamen for elever våren 2021 er avlyst

Epost fra Utdanningsdirektoratet mandag 8. februar 2021

"Regjeringen har besluttet at skriftlig eksamen for elever på 10. trinn og i videregående opplæring våren 2021 er avlyst.

Muntlig eksamen for elevene på Vg1 og Vg2 er også avlyst. Muntlig eksamen for avgangselevene på 10. trinn og Vg3 skal gjennomføres.

Privatister skal gjennomføre eksamen.

Les mer på udir.no. Vi oppdaterer nettsiden fortløpende"

Munnbind hindrer smitte!

I tilfeller der det er umulig å holde 1 meter avstand til andre anbefaler Folkehelseinstituttet munnbind som et tilleggstiltak for å hindre smitte.

Skolen anbefaler derfor munnbind på skolebussen til og fra skolen.

Fortsatt ikke bestemt deg?

Fagerlia og Ålesund vgs har fylket største bredde i fag og programtilbud. Har du spørsmål eller lurer på noe, er det bare å kontakte oss.

Hver onsdag frem til søknadsfrist er vi på Fagerlia og Ålesund vgs tilgjengelig på telefon for spørsmål om våre utdanningstilbud. Tilbudet gjelder både for elever og foresatte. Ta kontakt på telefon 94 15 08 95 mellom kl. 17:00 - 19:00 og vi vil svare deg.

Covid-19 - Oppdatert informasjon

Informasjon sendt i epost til foresatte (04.02.21)

Skolen fikk sent onsdag kveld beskjed om at en elev ved skolen har testet positivt på koronatest. Smitteveien er kjent og kommer via nær familie. På bakgrunn av dette og i samråd med kommuneoverlegene er 43 elever og 10 lærere/fagarbeidere satt i karantene inntil videre.

Om dere lurer på noe, ta kontakt med skolen.

______________________________________________

Generell informasjon:

Elever skal følge normale smittevernrutiner på «gult nivå» for videregående skole. Dette gjelder også elever som nylig har vært på reise i Oslo og/eller i Viken fylke, eller har hatt besøk av personer fra samme område.

Dvs. at elever skal møte til undervisning som normalt innenfor timeplanen, overholde regelen om en-meters avstand til alle, følge angitte tider for kantinebesøk og bare oppholde seg i angitte luftesoner utendørs og innendørs. Elever som har symptomer på luftveissykdom eller feber, skal ikke møte på skolen før de ev. har gjennomført covid19-test med negativt resultat og ellers ikke risikerer å smitte andre med mildere luftveissykdommer.
Eventuelle endringer vil bli publisert fortløpende.

Vi minner om smitteveilederens bestemmelser for skolene på "gult nivå" under:

(klikk på bildet for stor størrelse)

Smitteveileder for gult nivå

KANTINE OG BIBLIOTEK: Kantina er åpen for utsalg, ikke for opphold. Følg smittevernreglene og husk tildelte luftesoner. Biblioteket holder stengt.

SKOLESKYSS: Elevene kan bruke reisekort som før med reise til og fra skolen på dagtid. Hold dere oppdatert om Ålesund kommunes anbefalinger med tanke på smittevern.

Husk å ta godt vare på hverandre og følg reglene for smittevern ved Fagerlia vgs: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Prosjekter/Nyheter/Smittevern-ved-Fagerlia-vgs/(language)/nor-NO

ANSAs nyhetsbrev for januar 2021

På siden "Tips fra rådgiverne" finner dere månedens nyhetsbrev fra ANSA.

Foreldrepålogging i SkoleArena

De foresatte kan følge med på vurderingene for elever som er under 18 år.

Informasjon om innlogging i SkoleArena for foresatte: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Foresatt

Innlogging: https://www.skolearena.no/startsiden/

Kontaktlæreren kan hjelpe de foresatte med eventuelle brukernavns- eller passordproblemer.

Tiltak for å redusere smitterisikoen

Vi ønsker å forsikre alle om at vi har god kontroll og oppfølging om smitte oppstår ved skolen.

Covid 19-timeplanen gir oss både oversikt og forutsigbarhet og forenkler både sporing og definering over hvem som er nærkontakter. Så langt har ingen elever eller ansatte blitt smittet på skolen. Siden elevene har maks to fag per dag og dermed også bytter klasserom og lærer stort sett bare én gang per dag, så møtes elevene minimalt på tvers av klassene. Videre har vi gjennom definerte luftesoner (se vedlagt dokument) og faste tidspunkt for handling i kantinen, også redusert smitterisikoen. Dette er tiltak som er iverksatt for at dere skal kjenne dere trygge på skolen og klare å ha fokus på læring og  læringssituasjonen når dere er her.

Det er viktig at alle elever og ansatte overholder tiltakene vi hatt siden mars 2020:

• Du vasker og spriter hendene ofte
  • Du er sammen med din klasse, og går ikke på besøk til andre klasser
  • Du oppholder deg på det bygget du har undervisning og går ikke unødig mellom bygga
  • Du bruker luftesonene slik du er blitt forklart
  • Du handler i kantinen på tidspunktet som er oppgitt for din klasse
  • Vi respekterer og holder nødvendig avstand i fellesarealer

På Fagerlia tar vi vare på hverandre og viser ekte omsorg. FagerLOVE!