Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Bestilling av vaksine for russen

Helsesykepleier tilbyr også i år å vaksinere skolens russ mot meningokokksjukdom (smittsom hjernehinnebetennelse).

Vi planlegger gjennomføring mandag 16.11.2020 fra kl. 09:00.

Påmeldingsfrist: fredag 16.10.2020. Påmeldingen er bindende.

Pris: kr 350,- Betaling med VIPPS når vaksinen skal settes.

Foreldrepålogging i SkoleArena

De foresatte kan følge med på vurderingene for elever som er under 18 år.

Informasjon om innlogging i SkoleArena for foresatte: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Foresatt

Innlogging: https://www.skolearena.no/startsiden/

Kontaktlæreren kan hjelpe de foresatte med eventuelle brukernavns- eller passordproblemer.

Smittevern ved Fagerlia vgs

• Hold deg hjemme hvis du har symptomer på covid-19 eller er i karantene.
  • Følg myndighetenes råd om hygiene. Bruk håndsprit som står ved inngangene til Fagerlia vgs sine bygg.
  • Hold én meters avstand til folk rundt deg. I skolens lokaler kan det være fjernet stoler eller markert seter som ikke skal brukes. Det er viktig at du ikke bruker plasser som er sperret eller setter stoler tettere enn slik de er plassert
  • Ikke del ting med andre – for eksempel blyanter, penner, nettbrett, pc-er og lignende. Utstyr som deles må rengjøres etter bruk. Du kan bruke vanlige rengjøringsmidler til dette.
  • Mobiltelefonen din er en kilde til smitte. Rengjør den ofte.
  • Unngå å ta på de mest brukte berøringspunktene.
  • Bruk albuen til å åpne dører.
  • Bruk tørkepapir eller jakkeermet når du tar på dørhåndtak.
  • Steng vannkranen med papir eller albuen etter håndvask.
  • Bruk kollektivtrafikk så lite som mulig. Gå eller sykle når du kan. Følg anbefalingene hvis du må reise kollektivt.

Kjære foreldre/føresette til elev i vidaregåande opplæring

Velkomen som foreldre/føresette i den vidaregåande skolen. Foreldre/føresette er viktige for ungdommane når dei no skal inn i vidaregåande opplæring, og vi ønsker å ha foreldra som gode medspelarar i denne perioden.

Se vedlagt dokument frå Fylkesutdanningssjefen

Presentasjon fra Vg2 informasjonsmøte den 17. september

Se vedlagt presentasjon fra informasjonsmøtet ved Fagerlia vgs torsdag 17. september.

Presentasjon fra Vg1 informasjonsmøte den 20. august

Se vedlagt presentasjon fra informasjonsmøtet i skolens aula torsdag 20. august.

Tidspunkt: Gjelder:
kl.17:00 - 17.45 Foresatte til klasse 1ST1-2-3-4
Kl.18.00 - 18.45  Foresatte til klasse 1ST5, 1KDA, 1MD, 1MR, 1MU
Kl.19.00 - 19.45  Foresatte til klasse 1HO1-2-3-4, 1TIP1-2-3

Skolebevis på mobiltelefon

PocketID er klar for elevene  - følg trinna under ved nedlasting og bruk av skolebevis på mobil.

1. Last ned

2. Logg inn

• Logg inn i mobilappen med din private FEIDE-id

3. Bekreft bilde eller ta nytt

• Bekreft skolefoto av deg selv eller ta selvportrett. Det er viktig at bildet er av god kvalitet siden det skal både inn i det skoleadministrative systemet og brukes på elevbeviset ditt. Etter skolefotograferingen i september legges fotografens automatisk inn i pocketID.
    • Ansiktet skal være godt opplyst
    • Ikke ta bilde i sterkt motlys
    • Ikke dekk til ansikt
    • Ingen snapchatfilter eller lignende

4. Løsningen er klar til bruk!

NB! Elevens bilde blir låst etter at eleven har godkjent bildet, kun skolen kan tilbakestille bildet.

Kan du gå, sykle eller sitte på med nokon til skolen?

Mange føler seg utrygge når bussane blir veldig fulle. Viss alle som kan, går, syklar eller køyrer privatbil, blir det betre på bussen for dei som ta buss.

Vi har heldigvis veldig lave smittetal for COVID-19 i Møre og Romsdal. Dette gjer at det på FRAM sine bussar er tillaten å bruke alle setene unntatt første rad og at ein kan stå i bussen. Nyleg blei det og opna for påstiging via framdør. Men rundt skolestart og skoleslutt har FRAM ei utfordring med at bussane blir altfor fulle, og har ikkje fleire bussar å sette inn.

Bor du så nært skolen at du kan gå eller sykle, ber vi om at du ikkje tar buss til og frå skolen men tar sykkelen eller beina fatt. Bor du lenger unna, kan du kanskje sitte på med nokon som køyrer?

Hugs at myndigheitene ber deg om ikkje å reise kollektiv viss du ikkje må.

Hjelp oss å holde bussen trygg!

Elevskjema 2020-2021

Vi ber om at alle nye elever fyller ut elevskjemaet - dette må gjøres den første skoleuka når du har fått visst navnet på klassen din. Skjemaet gjelder også for ungdomsskoleelever som tar matte 1T.

Opplysninger om foresatte gjelder kun for elever under 18 år.

Fagerlia vgs følger Møre og Romsdal fylkeskommune sine retningslinjer for personvern ved publisering av bilder og film til skolens hjemmeside og sosiale medier. Dersom noen har spørsmål rundt dette, eller grunner for å bli holdt unna fotografering ber vi dere melde fra til skolen.