Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Uke 39 - rydding av kantine, bibliotek, mediatek og uteområde

3ST3 har ansvar for rydding i uke 39. Kontaktlærer: Anette Lunheim (NB! Egen avtale)

NB! Ikke glem at det må ryddes på bibliotek og mediatek mot slutten av matpausen/etter matpausen, 1 elev må ta en runde dit opp hver dag i ryddeuka - TIRSDAGEN hadde det vært fint om dette kunne gjøres mot slutten av 5. timen.

NB! Egen liste for rydding av blokk C

Uke 39 og 40: 3MR/3MD - Kontaktlærere: Eldrid S. Kvalvik / Nadhira De Saram Vonstad

Fagdag i Geiranger 22.09.17

I dag har klassene i Økonomi og Ledelse og Økonomistyring besøkt Geiranger. Først fikk vi omvisning og foredrag ved Monja Mjelva, fjerde generasjon vertskap ved Hotel Union Geiranger. Deretter besøkte vi Geiranger Bryggeri, der medeier Sindre Meråk viste oss produksjonslokaler og fortalte historien om oppstarten der.

En flott dag i Geiranger, og en fantastisk mulighet til å vise elevene noe av mangfoldet i regionalt næringsliv.

Anna Simonsen - lærer

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Tillitsvalgte elever skoleåret 2017 - 2018

Se oversikt over elever som er valgt inn i elevrådsstyret, klassetillitsvalgte, OD-kontakter og russestyret: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Tjenester/Tillitsvalgte

Biologi 2 på ekskursjon

Biologi 2-elevene har travle, men lærerike dager på ekskursjon til Eidsvatn i uke 38 sammen med læreren sin Ragnhild Aasen Kjerstad.

Restfotografering mandag 2. oktober

De elever som ikke var til stede når klassen tok portrettbilde får sjansen på restfotograferingsdagen.

Klassene 1ST1 og 3ST3 skal både fotografere portrett og klassebilde, russestyret og elevrådsstyret må også være klar. Se fotograferingsplan!

Fotografen finner dere i Lille-kantina fra kl. 08:30 - 14:00.

Finn et tidspunkt som passer for portrettfotografering og møt opp hos fotografen!

Skolevalgundersøkelsen 2017

Fagerlia vgs skal gjennomføre denne i løpet av uke 37- 39. Elevene skal svare på undersøkelsen i kontaktlærers time

Norsk senter for forskningsdata AS (NSD) arrangerer skolevalget på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. Valgundersøkelsen er en sentral del av skolevalgprosjektet, og undersøkelsen har blitt gjennomført ved hvert skolevalg siden 1989. Vi forventer at over 150 videregående skoler i Norge vil delta i årets undersøkelse.

Formål
Undersøkelsen har et vitenskapelig og pedagogisk formål. Data blir benyttet i undervisningen til å belyse hvordan elever i videregående skole stiller seg til aktuelle samfunnsspørsmål, som for eksempel miljøvern. Dataene er også en viktig kilde for forskere som vil studere politiske preferanser og holdninger i elevgruppen.

Publisering av data
Passordet som gir tilgang til spørreskjemaet, er ikke koblet mot navn eller klasse. Men passordet identifiserer skolen. På visse skoler, der det for eksempel bare går noen få jenter, vil det kunne være mulig å identifisere enkeltpersoner indirekte. Vi fjerner variabelen "kjønn" og forenkler variabelen "utdanningsprogram" før vi publiserer resultater fra slike skoler.
Informasjon som gjør det mulig å identifisere enkeltpersoner, vil ikke bli publisert.

Lagring av data
Fullstendige data vil bli lagret av NSD for forskningsformål på ubestemt tid. I disse dataene vil det kunne være mulig å kombinere bakgrunnsvariabler slik at en i noen få tilfeller kan identifisere enkeltpersoner, blant annet ved kryssing av kjønn, utdanningsprogram og skole. Data vil bli lagret i henhold til NSDs godkjente rutiner som sikrer konfidensialitet.

Frivillighet
Vi understreker at det er frivillig å delta, men høy deltakelse gir bedre data.

Fagdag med tema førstehjelp

Vg1 HO og Vg2 BUA hadde fagdag med tema førstehjelp, Åge Henriksen var ansvarlig for opplæringen. På bildet demonstreres hvordan hjelpe noen som har fått et fremmedlegeme i halsen.

Ambulansen som klasserom

Torsdag 14. september var ambulanseklassen i gang med praktisk øvelse i ambulansebilen. De fikk kjennskap til utstyr i bilen og fikk prøve båren. Faglærer Ann Christin Korsedal stilte som pasient under øvelsen med båre.

Presentasjoner fra Vg1 Studiedag 12. september 2017

Presentasjoner fra studiedagen ligger vedlagt i denne artikkel.

Vg2 - orienteringsmøte for elever og foresatte (HO, KDA, ST og MD)

Torsdag 14. september kl. 18:00 orienteringsmøte og møte med kontaktlærer Fellesorientering i aulaen og deretter presentasjon av kontaktlærer på klasserommet. Se invitasjon under dokument!

Tilbakemelding:

Foresatte gir tilbakemelding til kontaktlærer innen mandag 11.09.17 kl. 12:00 på e-post eller SMS om de ikke kommer på møtet.

(Klikk på bildet for stor størrelse)