Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Viktig informasjon i forbindelse med inntak til videregående opplæring skoleåret 2019/2020

I år blir det ikke sendt ut svarkort og purrekort etter 1. inntaket slik som tidligere. Dette betyr at søkerne vil få melding på sms og e-post ca. 5. juli når inntaket er klart med melding om å logge på vigo.no for å registrere svar innen fristen.

• Svarfrist for 1. inntaket er 12. juli.

De søkerne som ikke svarer på tilbud om skoleplass og-/eller ventelisteplass innen fristen 12. juli vil miste tilbud om plass og-/eller ventelisteplass.

Skoleskyss

Elever må søke om skoleskyss etter å ha fått tildelt og godtatt endelig skoleplass. Søknaden må være inne før utgangen av juli for at skysskortet skal være hos skolen til skolestart. Det må sendes ny søknad for hvert skoleår, selv om det ikke har vært endring i bostedsadresse.

Elever søker på skoleskyss her: https://skoleskyss.mrfylke.no/.

Klikk på lenken for mer informasjon om skoleskyss: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Skyss

Skolens lokale venteliste

All ordinær søking om skoleplass skjer gjennom Vigo.no innen 1. mars.

Dersom skolen har ledig kapasitet etter at ordinært inntak er ferdig kan vi åpne for inntak fra skolens lokale venteliste.

Klikk på lenken for å komme til skolens lokale venteliste

NB! Skjemaet skal KUN brukes til skolens lokale venteliste, og erstatter IKKE ordinær Vigo-søknad.

Vanligvis vil ikke skolene kunne ta inn fra lokal venteliste før tidligst 25. august.

Svarskjema for skoleåret 2019 - 2020

Alle nye elever må fylle ut svarskjema ETTER at de har takket ja til tilbud om skoleplass. I svarskjemaet skal eleven oppgi informasjon som er viktig for at skolen skal kunne gi elevene et korrekt fagtilbud. Det er egne svarskjemaer for hvert programområde. Skjemaet kan sendes inn som brev, eller som e-post.

Svarskjemaet kan hentes fra skolens hjemmeside under: INFORMASJON > Ny elev.

• Svarfrist er 8. august 2019.
  • Svarskjemaet har kun til hensikt å gi informasjon som er nyttig for skolens planlegging.
  • Det er svært viktig at eleven tar i mot tilbudet om skoleplass i tillegg til å sende inn svarskjemaet.

Nye søkere fra andre skoler til ST Vg2 og Vg3 for skoleåret 2019 - 2020

Vi ønsker å registrere programfagønskene til alle som har søkt på et studiespesialiserende tilbud ved Fagerlia vgs så raskt som mulig.

Programfagtilbud for skoleåret 2019-2020 ligger under dokument på denne siden. Skjemaet må skrives ut - ferdig utfylt skjema sendes:

Fagerlia videregående skole

Gangstøvikvegen 27

6008 Ålesund

Eller til epost: fagerlia.vgs@mrfylke.no

TA KONTAKT MED SKOLEN OM DU HAR SPØRSMÅL!

(klikk på bildet for stor størrelse)

Programfagtilbud for skoleåret 2019-2020

Skolerute og planer

Følg lenken til skolerute for skoleåret 2019-2020. http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Skolerute-og-planer.

STT - uke 25: rydding av kantine, bibliotek, biblioteklaboratoriet og uteområde

Kontaktlærer: Pracy/Krohn/Rødland/Ødegaard

NB! Ikke glem at det må ryddes på bibliotek og biblioteklaboratoriet mot slutten av matpausen/etter matpausen, 1 elev må ta en runde dit opp hver dag i ryddeuka - TIRSDAGEN hadde det vært fint om dette kunne gjøres mot slutten av 5. time

Avslutningsseremoni i Parken Kulturhus Vg3/Vg4

Vi har lagt opp til en høytidelig og stilfull seremoni og vi oppfordrer dere til å ha på pent tøy eller gjerne bunad for den som har det.

• onsdag 19. juni  kl. 18.00 i Parken Kulturhus
  • fotografering fra kl. 17:30 i Parken

Arrangementet er fulltegnet og frist for påmelding er over.

Trenger du mer informasjon kan du ta kontakt med avd. lederne Sissel Standal eller Endre Volden.

Undervisning i eksamenstida

I forbindelse med muntlig, muntlig-praktisk og praktisk eksamen vil mange av rommene være opptatt til eksamen eller arbeid med forberedelse til eksamen. Det er viktig at ingen forstyrrer de som er opptatt med eksamen.

Muntlig eksamen

Det vil dessverre ikke være mulig å finne erstatningsrom for alle som blir berørt av dette. Lærerne vil informere sine egne elever om hvilken aktivitet som skal foregå – og hvor. Følg med på itslearning for å få ferske nyheter.

I forbindelse med trekk til eksamen har elevene rett til inntil to timer veiledning av faglærer. Elever som får utdelt tema 24 timer før eksamen, får veiledning i forbindelse med dette.
Vi forsøker å finne erstatningsrom for en del av undervisninga, men vi kommer ikke til å lykkes med å finne erstatninger for alle. 12.-14 juni går all ordinær undervisning ut pga. manglende rom og et stort antall lærere som er opptatt med eksamen for egne elever, veiledning eller oppdrag som sensor ved andre skoler.
Liste som viser organiserte rombytter vil bli lagt ut på itslearning <Informasjon til elever> hver dag i eksamensperioden. Vg1 vil bli prioritert ved tildeling av rom.
Aulaen, biblioteket og biblioteklab’en er tilgjengelig for alternativ aktivitet hele tida.

Innlevering av lærebøker

Torsdag 13. juni starter innleveringen av læremidler på biblioteket, her er det du trenger å vite om innlevering: