Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Uke 17 - rydding av kantine, bibliotek, mediatek og uteområde

1ST5 har ansvar for rydding i uke 17. Kontaktlærer: Kjell Stephansen / Magda Løvoll

NB! Ikke glem at det må ryddes på bibliotek og mediatek mot slutten av matpausen/etter matpausen, 1 elev må ta en runde dit opp hver dag i ryddeuka - TIRSDAGEN hadde det vært fint om dette kunne gjøres mot slutten av 5. timen.

NB! Egen liste for rydding av blokk C

Uke 16 og 17:  3MR / 3MD - Kontaktlærere: Eldrid S. Kvalvik / Nadhira De Saram Vonstad

Bidrag til forskerkonkurransen - "Holbergprisen"

Fagerlia sendt denne uken tre bidrag til "Holbergprisen i skolen", som er en forskerkonkurranse innenfor samfunnsfag og humaniora. Den ene klassen vår i sosiologi og sosialantropologi har jobbet med metodeprosjekter hele våren, og disse tre forskningsprosjektene ble kåret til de tre beste, og sendes videre til den nasjonale konkurransen.

Titlene på de tre bidragene som sendes videre til den nasjonale kåringen er:

• "Forskjeller på elever i videregående skole" (Av Lene Nordstrand, Kornelia Høydalsvik Osen og June Nesvik Brusdal)
  • "Elevaktive læringsformer" (Av Sofie Avseth, Håvard Vartdal og Sara Pettersen)
  • "Yrkesfaglig studieretning - sistevalget?" (Av Martine Skog Skulstad)

Det er aller første gang Fagerlia vgs er med i denne konkurransen, og vi er veldig spente på avgjørelsen som kommer i mai.

Bilder viser forskerelvene som deltar: Fra venstre: Sofie Avseth, Martine Skog Skulstad, Håvard Vartdal, Lene Nordstrand og Kornelia Høydalsvik Osen. Med på prosjektene er også June Brusdal Nesvik og Sara Pettersen.

Heldagsprøveplan 2018

Lenke til heldagsprøveplanen finner dere her: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Skolerute-og-planer

Besøk av franske utvekslingselever

Flotte dager for de franske utvekslingselevene som skal være i Ålesund fra 12. april til 22. mai 2018.

Tirsdag 17. april I dag fikk elevene, sammen med sine norske "vertssøsken", møte ordføreren. Her fikk de fikk servert den sunnmørske, tradisjonelle svela, samt en fin presentasjon av Ålesund før, nå og i fremtida

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Parkering av russebiler

Fagerlia videregående skole vil våren 2018 legge til rette for at russebiler kan parkeres på skoleplassen syd for blokk A i tidsrommet 23. april til 18. mai.

Søknadsskjema hentes i skolens resepsjon.

Det er en forutsetning at parkering av russebiler på skoleplassen skjer i ordnede former og at det ikke utløser aktivitet som kan forstyrre heldagsprøver i aulaen. Det er ingen søknadsfrist. Parkeringsbevis vil bli utdelt fortløpende.

Dersom parkering av russebiler fører til uro for skolens elever og eksamenskandidater, vil parkeringstillatelsene bli trukket tilbake og skoleplassen vil bli stengt for parkering.

Inn- og utkjøring i løpet av skoledagen må begrenses for å unngå unødig uro og trafikkfarlige situasjoner.

BUA med aktivitetsdag i Borgundgavlen

Elevene på Barne-og ungdomsarbeiderfag inviterte 40 4-åringer fra 3 barnehager i nærområdet til aktivitetsdag i Borgundgavlen.

Elevene planla ulike aktiviteter som fremmer barns fysiske, sosiale og kulturelle utvikling. Barna deltok på stafetter, naturbingo, eventyrdramatisering og sangleker.

Det ble en flott opplevelse for små og store i et fantastisk vårvær i et nydelig kulturområde.

Besøk av franske utvekslingselever

Fagerlia videregående ønsker velkommen til Louane Brouard, Matéo Le Gall, Emma Provost, Kassandra Pivard, Elisa Cléach, Louise Ray, Camilla Labelle, Lysandre Gouin, Jordan Coutelle, Amaury Ched Homme, Audrey Leconte som går på Lycée Perseigne i Mamers, Pays de la Loire, Frankrike.

De skal være i Ålesund og gå på Fagerlia videregående skole fra 12. april til 22. mai.

Lykke til!

Le lycée Fagerlia souhaite la bienvenue à Louane Brouard, Matéo Le Gall, Emma Provost, Kassandra Pivard, Elisa Cléach, Louise Ray, Camilla Labelle, Lysandre Gouin, Jordan Coutelle, Amaury Ched Homme, Audrey Leconte qui sont lycéens au lycée Perseigne à Mamers, Pays de la Loire en France. Ils séjourent ici de 12 avril à 22 mai. Bonne chance à tous !

Gratulerer til Alex og Preben

med finaleplass i Forskningsrådets konkurranse Unge forskere. I år deltok 141 prosjekter fra hele landet, og juryen har valgt ut 21 som får komme til finalen.

• Alex Makassiouk klasse 2ST3
  • Preben Hast Sørli kasse 3ST3

Vi gratulerer også til realfagslærer Andreas Holmstrõm!

Den Kulturelle skolesekken: "To syke søstre"

Søstrene Berit og Bodil har mistet foreldrene sine i en trafikkulykke. Berit ble lam i den samme ulykken og sitter i rullestol. Hun tyranniserer nå søsteren sin på alle tenkelige og utenkelige måter.

Bodil er mer forsiktig og den ordentlige søsteren, og kanskje i manges øyne, litt kjedelig. Men det skal vise seg at hun ikke går av veien for å ta igjen på sin bitre og ondskapsfulle søster.

"To syke søstre" er en grøsserkomedie skrevet av Kjetil Indregard. Publikum tas inn i en verden av bitterhet, humor, ondskap,overraskelser og grufulle grøss.

Sted: Black Box

• MANDAG 9. APRIL

10.00 – 10.55: 1STT, 1ST1, ST3

12.00 - 12.55: 1KD1, 1ST4, 3SF1

• TIRSDAG 10. APRIL

10.00 - 10.55: 1HO1, 1HO2, 1HO3, 1ST6

12.00 - 12.55: 3MR1, 3MD1, 2MR1, 2MD1, 3MU1, 2MU1

• ONSDAG 11. APRIL

10.00 - 10.55: 2KD1, 1ST2, 1ST5

12.00 - 12.55: 1MR1, 1MD1, 1MU1

Respirasjon og sirkulasjon

1HO2 har i de siste ukene jobbet med temaet «Transport i kroppen: respirasjon og sirkulasjon» i Helsefremmende arbeid.

Onsdag 21. mars var tiden inne for å dissekere hjerteslag av gris etter forberedelser individuelt og i grupper. Elevene skulle med disseksjonen finne ut av hvordan hjerte og lunger er bygd opp og fungerer. De fikk blant annet prøve å blåse opp lungene med slange, finne luftrørsgrenene og identifisere de ulike typene blodårer i hjertet.