Fagerlia VGS > Utdanningsprogram > STUDIESPESIALISERING > Studiespesialisering FORSKER med teknologi og økonomi

Studiespesialisering FORSKER med teknologi og økonomi

Tilbudet er for elever som ønsker å satse litt ekstra og delta i opplæring utenfor skolen.

Elevene får styrket undervisning i teoretisk matematikk (1T) og starter med programfaget teknologi og forkningslære eller samfunnsøkonomi på Vg1.

Elevene velger deretter fordypning innenfor realfag eller samfunnsfag, økonomi og språkfag og har 33 undervisningstimer pr. uke på Vg1 og inntil 34 t pr. uke på Vg2 og Vg3.

Gjennom et nært samarbeid med NTNU i Ålesund, Rolls-Royce, Sparebanken Møre, kunnskaps- og kompetansesentre samt andre bedrifter i området, får elevene mulighet til å utvikle en bred og solid faglig kompetanse og får også førstehåndskunnskap om næringslivet i regionen.

Mye av undervisningen og utforskingen på fagdager vil foregå utenfor skolen der samarbeidspartnere og ekskursjoner er sentrale.

Studietilbudet gir svært godt grunnlag for videre studium ved høyskoler og universitet innen realfag, helsefag eller markedsførings- og økonomifag.

Alt etter hvilket programområde og hvilke programfag du velger, kan du oppnå generell eller spesiell studiekompetanse.

Fellesfag Vg1:

• 6 t matematikk 1T (teoretisk matematikk)
  • 4 t norsk
  • 2 t kroppsøving
  • 4 t fremmedspråk
  • 5 t engelsk
  • 5 t naturfag
  • 2 t geografi
  • 3 t samfunnsfag

Programfag:

• 3 t forskerkurs med forberedelse til samfunnsøkonomi 1 og teknologi og forskningslære 1

Kathrine M Walderhaug Sæther Kathrine M Walderhaug Sæther