Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter > Informasjon til foresatte

Sissel Standal Sissel Standal
Studierektor SF&YF

Informasjon til foresatte

Dato 14.04.21. Alle videregående skoler i kommunen skal delta i et hurtigtestprogram i tiden fremover, som et av virkemidlene for å holde undervisning i gang i en pandemiperiode. Alle kohorter (klasser) skal periodisk kohortscreene (teste grupper for koronasmitte).

Fagerlia vgs fikk i dag melding om at kommunens helsepersonell kommer i morgen for å starte opp, som en oppstart og testing på at systemet med helsevesenet fungerer. De starter torsdag kl. 09.00. Det tar kort tid å teste, der alle i gruppen tester samtidig i klasserommet, leverer testen tilbake, og får svar senere på dagen.

Kommune starter testen i morgen og vil gi opplæring til de som skal lede dette arbeidet i fremtiden

Gruppene som starter er 1KD1, 2AM1, 2HA1, 2BU1, 2BU2VG2 HO og 1KD1.  De andre klassene blir testet fortløpende. Alle skal etter planen testes regelmessig fremover.

Testingen er obligatorisk, men dersom noe elever har grunn for å stå over ber vi om at de melder fra til personalet ved stasjonen før testing.

Eventuelle spørsmål kan rettes til rektor Yngve Omenås

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fagerlia videregående skole praktiserer GULT NIVÅ fra mandag 19. april og følger UDIRs nyeste veileder om smittevern for videregående skole

Kantinen åpner for salg av mat, men ikke opphold. Vi anbefaler munnbind ved handling i kantina.

Vi oppfordrer alle til å ta godt vare på hverandre og følge reglene for smittevern ved Fagerlia vgs

Til foresatte(12.04.21)

Fredag 9.4.21 fikk vi bekreftet at to elever ved skolen har testet positivt på koronatest.  Som følge av dette er 11 elever og 4 lærere satt i karantene.

I dag fikk vi beskjed om at ytterligere en elev har testet positivt og som følge av dette er 4 elever og 1 lærer til, satt i karantene.  Samlet vil det si at 15 elever og 5 lærere ved skolen, nå sitter i karantene.  Alle som er definert som nærkontakter og følgelig satt i karantene, vil bli kontaktet av smittevernteamet.

Fagerlia videregående skole har også sagt seg villige til å starte med klassetesting av elever ved hjelp av såkalte hurtigtester/regelmessig screening av ungdom og studenter som ikke omfattes av vaksinasjonsprogrammet for covid-19 .  Dette vil gi oss alle en større trygghet og vil bidra til å kunne drifte skolene så normalt som mulig.  Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart dette er klart fra kommunens smittevernteam.

Til foresatte (04.02.21)

Skolen fikk sent onsdag kveld beskjed om at en elev ved skolen har testet positivt på koronatest. Smitteveien er kjent og kommer via nær familie. På bakgrunn av dette og i samråd med kommuneoverlegene er 43 elever og 10 lærere/fagarbeidere satt i karantene inntil videre.

Om dere lurer på noe, ta kontakt med skolen.

Til foresatte (22.11.20)

Skolen fikk informasjon søndag kveld om at én elev til har fått påvist Covid 19. Eleven går i samme klasse som de to som fikk påvist smitte torsdag. Skolen har god kontroll på situasjonen, og ingen nye lærere eller elevgrupper blir satt i karantene.

Til foresatte (19.11.20)

Skolen fikk i kveld melding om to elever som har testet positivt for Covid 19. Elevene som er smittet går i samme klasse, og medelever fra to klasser samt fem lærere er satt i karantene til 30. november. Elevene skal ha hjemmeundervisning i perioden de sitter i karantene.

Om dere lurer på noe knyttet til hjemmeskolesituasjonen, har informasjon som er viktig for skolen eller andre ting, ta kontakt med skolen.

Kathrine Walderhaug Sæther

Til foresatte (05.11.20)

I henhold til dagens pressemelding må videregående skoler og ungdomsskoler forberede seg på at tiltaksnivået kan bli rødt dersom smitten stiger ytterligere.

Skolen holder løpende kontakt med kommuneoverlege og følger råd og retningslinjer derfra.

Skoleskyss går som før, det vil komme beskjed om eventuelle endringer.

Oppdateringer vil komme etter hvert.

Til foresatte (04.11.20)

Skolen fikk sent i går kveld melding om enda en elev ved skolen som har testet positivt for Covid 19.  Eleven har vært i karantene og ikke vært på skolen siden mandag 26.10. Det anses som lav risiko for smittespredning via skolen. Eleven har ikke noen forbindelse til det andre smittetilfellet ved skolen.  Vi holder løpende kontakt med kommuneoverlegen og følger råd og retningslinjer og råd derfra.

Til foresatte (30.10.20)

Det er så langt ikke registrert noen flere Covid 19-tilfeller blant våre elever og vårt personale som ble satt i karantene onsdag kveld.

Vi er i kontinuerlig kontakt med kommuneoverlegen og smittevernteamet vil ta direkte kontakt med evt. nye nærkontakter dersom det i løpet av dagen/helgen skulle komme opp noen med positive tester.

Vi har oppfordret elevene til å ta godt vare på hverandre, bevare roen og unngå ryktespredning som kan skade elever som allerede er i en sårbar situasjon.

Vi holder dere løpende orientert, også gjennom helgen om situasjonen skulle endre seg.

Med ønske om ei riktig god helg!

Til foresatte (29.10.20)

Kjære foresatte til elever ved Fagerlia videregående skole.

Til orientering ble det sent i går kveld kjent at en elev ved skolen har testet positivt for Covid 19.

Skolen er i tett dialog med kommuneoverlegen og elever og lærere som har vært i kontakt med eleven er sendt hjem i karantene og praktiserer hjemmeskole.

Elever holdes oppdatert om situasjonen via itslearning og følg gjerne med der for oppdatert informasjon.

Vi følger situasjonen tett og iverksetter fortløpende tiltak i samråd med kommuneoverlegen.