Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter > Helsefaglig samarbeid med Fagerlia videregående skole

Helsefaglig samarbeid med Fagerlia videregående skole

Institutt for helsevitenskap Ålesund 30.08.2019 Av Mads Solberg

"Institutt for helsevitenskap i Ålesund (NTNU) og Fagerlia videregående skole har det siste året samarbeidet om en rekke undervisningsaktiviteter innen helsefag. Denne uken var det elever fra ambulansefag som deltok i førstehjelpsopplæringen.

Elevene fra ambulansefag har bidratt som instruktører og markører for nye studenter i sykepleie. Lærere fra Fagerlia har også vært involvert. Mandag var det teoriundervisning om førstehjelp der det ble benyttet teambasert læring som pedagogisk metode. Torsdag og fredag sto praktisk trening på programmet. De fem øvingspostene gikk ut på hjerte-lungeredning, bilulykke og forstuing/brudd av fot, samt trening i sideleie og bukstøt.

Tilbakemeldingene fra deltakerne er gode, og øvelsene oppleves som nyttig for deltakerne! Vi ser fram til videre samarbeid"

Oppdatert: 10.12 30.08.2019

Arnhild Vestnes