Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter > Gult nivå fra onsdag 20. januar

Sissel Standal Sissel Standal
Studierektor SF&YF

Gult nivå fra onsdag 20. januar

Regjeringen har besluttet at alle landets ungdomsskoler og videregående skoler kan gå tilbake til gult nivå fra ONSDAG 20. JANUAR. Kommuner med høy smitte må vurdere om skoler fortsatt skal være på rødt nivå.
Vi minner om smitteveilederens bestemmelser for skolene på "gult nivå" under:

(klikk på bildet for stor størrelse)

Smitteveileder for gult nivå

Oversikten under gjelder 6.- 19. januar 2021.

DELING AV BASISGRUPPER: Basisgruppene deles i to når de er over 15 elever. Hold deg oppdatert via itslearning, der får du informasjon fra kontaktlærer og faglærer.

KANTINE OG BIBLIOTEK: Kantina er åpen for utsalg, ikke for opphold. Følg smittevernreglene og husk tildelte luftesoner. Biblioteket holder stengt.

SKOLESKYSS: Elevene kan bruke reisekort som før med reise til og fra skolen på dagtid. Hold dere oppdatert om Ålesund kommunes anbefalinger med tanke på smittevern.

Husk å ta godt vare på hverandre og følg reglene for smittevern ved Fagerlia vgs: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Prosjekter/Nyheter/Smittevern-ved-Fagerlia-vgs/(language)/nor-NO

Plan 6. - 17. januar

Elevene på studiespesialisering tilrettelagt følger egen plan fra avdelingsleder.

Til foresatte (22.11.20)

Skolen fikk informasjon søndag kveld om at én elev til har fått påvist Covid 19. Eleven går i samme klasse som de to som fikk påvist smitte torsdag. Skolen har god kontroll på situasjonen, og ingen nye lærere eller elevgrupper blir satt i karantene.

Til foresatte (19.11.20)

Skolen fikk i kveld melding om to elever som har testet positivt for Covid 19. Elevene som er smittet går i samme klasse, og medelever fra to klasser samt fem lærere er satt i karantene til 30. november. Elevene skal ha hjemmeundervisning i perioden de sitter i karantene.

Om dere lurer på noe knyttet til hjemmeskolesituasjonen, har informasjon som er viktig for skolen eller andre ting, ta kontakt med skolen.

Kathrine Walderhaug Sæther

Til foresatte (05.11.20)

I henhold til dagens pressemelding må videregående skoler og ungdomsskoler forberede seg på at tiltaksnivået kan bli rødt dersom smitten stiger ytterligere.

Skolen holder løpende kontakt med kommuneoverlege og følger råd og retningslinjer derfra.

Skoleskyss går som før, det vil komme beskjed om eventuelle endringer.

Oppdateringer vil komme etter hvert.

Til foresatte (04.11.20)

Skolen fikk sent i går kveld melding om enda en elev ved skolen som har testet positivt for Covid 19.  Eleven har vært i karantene og ikke vært på skolen siden mandag 26.10. Det anses som lav risiko for smittespredning via skolen. Eleven har ikke noen forbindelse til det andre smittetilfellet ved skolen.  Vi holder løpende kontakt med kommuneoverlegen og følger råd og retningslinjer og råd derfra.

Til foresatte (30.10.20)

Det er så langt ikke registrert noen flere Covid 19-tilfeller blant våre elever og vårt personale som ble satt i karantene onsdag kveld.

Vi er i kontinuerlig kontakt med kommuneoverlegen og smittevernteamet vil ta direkte kontakt med evt. nye nærkontakter dersom det i løpet av dagen/helgen skulle komme opp noen med positive tester.

Vi har oppfordret elevene til å ta godt vare på hverandre, bevare roen og unngå ryktespredning som kan skade elever som allerede er i en sårbar situasjon.

Vi holder dere løpende orientert, også gjennom helgen om situasjonen skulle endre seg.

Med ønske om ei riktig god helg!

Til foresatte (29.10.20)

Kjære foresatte til elever ved Fagerlia videregående skole.

Til orientering ble det sent i går kveld kjent at en elev ved skolen har testet positivt for Covid 19.

Skolen er i tett dialog med kommuneoverlegen og elever og lærere som har vært i kontakt med eleven er sendt hjem i karantene og praktiserer hjemmeskole.

Elever holdes oppdatert om situasjonen via itslearning og følg gjerne med der for oppdatert informasjon.

Vi følger situasjonen tett og iverksetter fortløpende tiltak i samråd med kommuneoverlegen.