Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter > Covid-19 - Oppdatert informasjon

Sissel Standal Sissel Standal
Studierektor SF&YF

Covid-19 - Oppdatert informasjon

Informasjon sendt i epost til foresatte (04.02.21)

Skolen fikk sent onsdag kveld beskjed om at en elev ved skolen har testet positivt på koronatest. Smitteveien er kjent og kommer via nær familie. På bakgrunn av dette og i samråd med kommuneoverlegene er 43 elever og 10 lærere/fagarbeidere satt i karantene inntil videre.

Om dere lurer på noe, ta kontakt med skolen.

______________________________________________

Generell informasjon:

Elever skal følge normale smittevernrutiner på «gult nivå» for videregående skole. Dette gjelder også elever som nylig har vært på reise i Oslo og/eller i Viken fylke, eller har hatt besøk av personer fra samme område.

Dvs. at elever skal møte til undervisning som normalt innenfor timeplanen, overholde regelen om en-meters avstand til alle, følge angitte tider for kantinebesøk og bare oppholde seg i angitte luftesoner utendørs og innendørs. Elever som har symptomer på luftveissykdom eller feber, skal ikke møte på skolen før de ev. har gjennomført covid19-test med negativt resultat og ellers ikke risikerer å smitte andre med mildere luftveissykdommer.
Eventuelle endringer vil bli publisert fortløpende.

Vi minner om smitteveilederens bestemmelser for skolene på "gult nivå" under:

(klikk på bildet for stor størrelse)

Smitteveileder for gult nivå

KANTINE OG BIBLIOTEK: Kantina er åpen for utsalg, ikke for opphold. Følg smittevernreglene og husk tildelte luftesoner. Biblioteket holder stengt.

SKOLESKYSS: Elevene kan bruke reisekort som før med reise til og fra skolen på dagtid. Hold dere oppdatert om Ålesund kommunes anbefalinger med tanke på smittevern.

Husk å ta godt vare på hverandre og følg reglene for smittevern ved Fagerlia vgs: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Prosjekter/Nyheter/Smittevern-ved-Fagerlia-vgs/(language)/nor-NO

Til foresatte (22.11.20)

Skolen fikk informasjon søndag kveld om at én elev til har fått påvist Covid 19. Eleven går i samme klasse som de to som fikk påvist smitte torsdag. Skolen har god kontroll på situasjonen, og ingen nye lærere eller elevgrupper blir satt i karantene.

Til foresatte (19.11.20)

Skolen fikk i kveld melding om to elever som har testet positivt for Covid 19. Elevene som er smittet går i samme klasse, og medelever fra to klasser samt fem lærere er satt i karantene til 30. november. Elevene skal ha hjemmeundervisning i perioden de sitter i karantene.

Om dere lurer på noe knyttet til hjemmeskolesituasjonen, har informasjon som er viktig for skolen eller andre ting, ta kontakt med skolen.

Kathrine Walderhaug Sæther

Til foresatte (05.11.20)

I henhold til dagens pressemelding må videregående skoler og ungdomsskoler forberede seg på at tiltaksnivået kan bli rødt dersom smitten stiger ytterligere.

Skolen holder løpende kontakt med kommuneoverlege og følger råd og retningslinjer derfra.

Skoleskyss går som før, det vil komme beskjed om eventuelle endringer.

Oppdateringer vil komme etter hvert.

Til foresatte (04.11.20)

Skolen fikk sent i går kveld melding om enda en elev ved skolen som har testet positivt for Covid 19.  Eleven har vært i karantene og ikke vært på skolen siden mandag 26.10. Det anses som lav risiko for smittespredning via skolen. Eleven har ikke noen forbindelse til det andre smittetilfellet ved skolen.  Vi holder løpende kontakt med kommuneoverlegen og følger råd og retningslinjer og råd derfra.

Til foresatte (30.10.20)

Det er så langt ikke registrert noen flere Covid 19-tilfeller blant våre elever og vårt personale som ble satt i karantene onsdag kveld.

Vi er i kontinuerlig kontakt med kommuneoverlegen og smittevernteamet vil ta direkte kontakt med evt. nye nærkontakter dersom det i løpet av dagen/helgen skulle komme opp noen med positive tester.

Vi har oppfordret elevene til å ta godt vare på hverandre, bevare roen og unngå ryktespredning som kan skade elever som allerede er i en sårbar situasjon.

Vi holder dere løpende orientert, også gjennom helgen om situasjonen skulle endre seg.

Med ønske om ei riktig god helg!

Til foresatte (29.10.20)

Kjære foresatte til elever ved Fagerlia videregående skole.

Til orientering ble det sent i går kveld kjent at en elev ved skolen har testet positivt for Covid 19.

Skolen er i tett dialog med kommuneoverlegen og elever og lærere som har vært i kontakt med eleven er sendt hjem i karantene og praktiserer hjemmeskole.

Elever holdes oppdatert om situasjonen via itslearning og følg gjerne med der for oppdatert informasjon.

Vi følger situasjonen tett og iverksetter fortløpende tiltak i samråd med kommuneoverlegen.