Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

1ST2 besøker Brüssel

I uke 43 var 1ST2 på ekskursjon til Brüssel. Klassen melder om et flott opphold med mange kjekke opplevelser.

Elevene besøkte også Vest-Norges Brüsselkontor. I Brüsselnytt nr. 6 - 2018 ble besøket omtalt: Kompetanseheving i fokus i oktober

"Internasjonal klasse fra Fagerlia videregående skole var kontorets tredje besøksgruppe på en uke. De hentet faglig påfyll hos Vest-Norges Brusselkontor 23. oktober, før de fortsatte den ukelange studieturen sin i Brussel. Direktør Merete Mikkelsen tok imot skoleklassen, som deretter fikk lære mer om Vest-Norges Brusselkontor sitt arbeid i Brussel av europarådgiver Jorunn Skodje. VNBs praktikanter Live Maria Grønvold og Bjarte Lægreid Røssland fortalte om de oppgavene de har på kontoret og hva som kan være aktuell bakgrunn dersom man vil komme til Brussel for å arbeide. Elevene fikk også innsikt i hva som sto på EUs dagsorden og en innføring i hvordan EU-systemet fungerer, av Norges delegasjon til EU"

Operasjon Dagsverk 1. november

Ingen ordinær undervisning. Elever som deltar i innsamlingsaksjonen gir en arbeidsdag og sørger for at det innsamlede beløpet (min. kr 400,-) blir betalt inn av oppdragsgiveren via betalingsløsninga til OD: www.od.no/Informasjon/Betaling. OD-komiteen kan ikke motta kontanter.

Elever som ikke deltar i innsamlingsaksjonen skal delta på aktiviteter med fokus på internasjonalt solidaritetsarbeid i regi av OD-komiteen. Disse elevene skal møte i aulaen kl. 08:15, uavhengig av normal timeplan denne dagen. Fravær vil bli ført.

Årets innsamlingsaksjon går til KFUK/KFUM og deres arbeid for palestinsk ungdom: #frihettilåleve.

Les mer om prosjektet her: http://www.od.no/Nyheter/2018

Bienvenue à nos amis francais

Nous souhaitons la bienvenue à nos amis francais d’Yssingeaux qui resteront chez nous pendant quinze jours pour expériencer la culture norvégienne et vivre à la norvégienne

(Fagerlia vgs har franske elever på besøk som skal være hos oss i to uker)

Ekskursjon til London i uke 43

Vg3 engelsk programfag har hatt en opplevelsesrik uke i London, med blant annet besøk i the Parliament, Shakespeares teater the Globe, universitetsbesøk på Kingston University, og div museum. Været har vært strålende, og elevene superbe! Hilsen Målfrid og Ellen

1ST3 på studietur til Oslo

Forskerklassen har hatt to kjekke og lærerike dager i Oslo. Vi har besøkt teknisk museum, NRK og Norges Bank. Veldig fin gjeng å ha med på tur! Vi ser allerede fram til studietur til Trondheim på Vg2 og London i Vg3

Hilsen Renate og Aino

4ST1 besøker Valldal aktivitetspark

Tidligere i oktober besøkte  elevene fra 4ST1 Valldal aktivitetspark. De fikk prøve 5-kamp med mange morsomme stasjoner: pil og bue, balansegang, trådløype, spikring og mjølkespannkasting.

Det ble også en tur i elva med juving i regi av Valldal Naturopplevingar.

Ansvarlige for turen var faglærerne Joakim Austnes og Vegard Hillestad

(Bildene er godkjent for publisering)

Fotoutstilling i 5. etasje

Fotoutstillingen "Forgotten" av Karrar Al-Azzawi henger i 5. etasje utenfor biblioteket ut oktober. Bildene viser flukten og livet i flyktningeleirene i Hellas, der han ble holdt i mer enn et år.

Ekskursjon med Økonomifagene

Mandag til onsdag i ekskursjonsuken har elevene som har fagene Økonomi og Ledelse, Økonomistyring og Markedsføring og Ledelse 1&2 vært i Bergen. Vi har besøkt Høyskolen på Vestlandet, NHH, Hansa Borg Bryggerier, samt lært Bergen by å kjenne.

Erfaring; det regner MYE i Bergen

Fin tur, fin gjeng og fine opplevelser!

Faglærere som var med på turen var Anna Simonsen og Vegard Hillestad

Helsefag Vg2 med tema hjerneslag

Torsdag 18. oktober hadde Helsefag Vg2 temadag om hjerneslag. En lærende og utviklende dag for elevene ved Helsefag.

FOREDRAG 1: Nils Espen Lilleheim- Tema HJERNESLAG SOM UNG- veien tilbake etter hjerneslaget.

FOREDRAG 2: Birgit Lilleheim- Tema PÅRØRENDE- kona til Nils Espen, forteller om sine erfaringer som pårørende.

FOREDRAG 3: Vegard Muriaas- Tema HJERNESLAG SOM UNG AKTIV MANN -  Opptrening og veien tilbake, med Fatige som senkomplikasjon

FOREDRAG 4: Oda Marie Muriaas, elev på Helsefag vg2- Tema DATTER til Vegard, hvordan er det å være datter til pappa med gjennomgått hjerneslag.

Tusen hjertelig takk for at dere kommer til oss og deler deres livsfortellinger

Mvh faglærere Marit Haugan Gjøsund/ Karianne Hildremyr

Fotoutstillingen "Forgotten"

av Karrar Al-Azzawi henger i 5. etasje utenfor biblioteket ut oktober. Bildene viser flukten og livet i flyktningeleirene i Hellas, der han ble holdt i mer enn et år. Karrar flyktet i februar 2016​ fra Bagdad i Irak sammen med sin søster. De bor nå i asylmottak i Ulsteinvik. Han kommer til Fagerlia på internasjonal dag, onsdag 31. oktober, for å fortelle om det å være flyktning.

(Klikk på bildene for stor størrelse)