Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Den kulturelle skolesekken "Maher midt i dalen"

Onsdag 16. og torsdag 17. januar kom DKS på besøk med filmen og foredraget «Maher midt i dalen».

Se lenke for informasjon om besøket: http://www.kultursekken.no/produksjon/1161871

Sted: Skolens aula

Bergen internasjonale filmfestival - om dokumentaren: https://www.biff.no/filmerforeksport/article1330049.ece

"Den syriske meldølingen

I 2012 flyktet Maher og familien hans fra krigen i Syria, og i 2014 ble han bosatt i Meldal kommune i Sør-Trøndelag. Tjueåringen er sosial, energisk og ambisiøs, og har gjort sitt ypperste for å bli en del av lokalmiljøet i den lille bygda Løkken Verk. Han har fått jobb på Prix og begynt å spille trompet i korpset, og gleder seg til å spille i 17. mai-toget.

Men Maher har også en drøm om noe mer enn bare å passe inn i det norske samfunnet, for helt siden han var liten har han villet bli pilot. Hans første og viktigste steg mot målet er å begynne på videregående skole, men kravene er høye. Maher må nemlig bestå prøver i fem fag på norsk. Hvis han stryker er drømmen knust, for han får bare ett forsøk. Alt blir vanskeligere når Mahers mentale helse begynner å bli dårligere. MAHER MIDT I DALEN skildrer hans og lokalsamfunnets kamp for å nå målet om å returnere til hjemlandet som flykaptein – for hvis Maher skal ha noe håp om å lykkes, trenger han hjelp fra meldølingene"

Lyst til å være med i NM i engelsk?

9. januar har du sjansen!

Da organiserer vi en lokal konkurranse her på Fagerlia fra kl 9-12 på rom B439. Vinnerne i runde én går videre til finalen 13. februar sammen med elever fra hele landet.  Det er to kategorier  du kan delta i - en skrivekonkurranse og en filmkonkurranse. Fine reisepremier til de som vinner:)

Påmelding til fagleder i engelsk Ingunn Brevik (ingunn.brevik@mrfylke.no) innen mandag 7. januar. Ta også gjerne kontakt hvis du har spørsmål til konkurransen. For mer info, se: http://www.nmiengelsk.no/

Tilkallingsvikarer

Har du lyst å være tilkallingsvikar på Tilrettelagt avdeling ved Fagerlia vgs?

Ta kontakt med avdelingsleder Anne-Marthe Nerland – hun kan fortelle deg mer om avdelingen og hva som forventes av deg.

Mobil: 480 79 991. Epost: anne-marthe.nerland@mrfylke.no

Nisseland 2018

BUA- elevene laget magisk julestemning for 40 barnehagebarn i Borgundgavlen torsdag 6. desember. Det var nissesang, dramatiseringer, tautrekking, juletregang, julekulejakt og "Lua på Nissen.

Før nissen delte ut godte-pakker til barna, ble det servert ekte nissegrøt i fjøsen.

Livsglede for eldre med julefester

Vg1 HO arrangerte julefester på Spjelkavik omsorgssenter og Klipra seniorsenter 6. og 7.12.
Flott innsats fra samtlige elever, og takknemlige eldre som ga uttrykk for at de hadde hatt det kjempefint. De ville gjerne ha besøk til neste år også!

Bilder er gjengitt med tillatelse! (klikk på bildene for stor størrelse)

Fagdag for Helsefag Vg2 på NTNU

Fredag 6. desember hadde elevene på helsefag Vg2 fagdag ved NTNU. Elevene øvde til ferdighetstest i øvingslokalene - det var en lærerik og super dag for elevene

Forskningskampanje 2018

Tusen takk til 1ST3 som deltok i Forskningskampanjen 2018: Sjekk skolematen.

Undersøk resultater fra hele landet nærmere på https://www.miljolare.no/aktiviteter/skolematen/

LilleStortinget 2019

Regjeringen ble høytidelig dannet tirsdag 04.12.18. Se oversikt over medlemmene her: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Prosjekter/LilleStortinget/LilleStortinget-2019

Gigantenes fall

Forberedelse til nybygg ved Fagerlia vgs er i gang. Tirsdag 27.11. og onsdag 28.11 forsvant både bøketrærne og eika på skoleområdet. Lærere og elever har fulgt prosessen frem mot tre-fellingen. Elevene på kunst, arkitektur og design samlet eikeløv og nøtter og gjenkjente motivene i Jugendstilen, tidsaktuelt som sterke symboler fra nasjonsbyggingen i 1905. Her ble også litt julefølelse da de fant "Tre nøtter til Askepott".

Nå begynner bygginga av nybygget

Av denne grunn vil dessverre parkeringsplassen sør for blokk B bli tatt ut av bruk fra mandag 19. november.

«Kiss’n ride -sonen», rundkjøringa, sør for blokk B vil også bli avstengt, og alle som kjører elever til skolen vil derfor bli oppfordret til å bruke bussrotunden i Gangstøvikvegen når de skal slippe av passasjerer. Kontaktlærerne må informere elevene om dette.

Det vil også være et risikoutsatt krysningspunkt for fotgjengere vest for blokk B pga. anleggstrafikk. Entreprenøren vil forsøke å unngå tung trafikkbelastning ved skolestart og skoleslutt, men alle må være oppmerksomme på farene med fotgjengere og anleggstrafikk på samme sted.

Byggeplassen vil bli inngjerdet, og det vil bli montert en brakkerigg ved Borgundvegen. Vær forberedt på at graving, boring og byggearbeid kan medføre en del støy. Vi ber om forståelse for dette.

Ansatte og elever som har anledning til å benytte seg av offentlig transport, sykle eller gå, oppfordres til dette. Da blir det mer plass til ansatte og elever som ikke har andre reelle alternativ til transport enn å kjøre egen bil. Det blir ikke anledning til å parkere på skoleplassen av hensyn til trafikksikkerheten for gående og tilkomst i forbindelse med vareleveranser.

(Klikk på bildet for stor størrelse)