Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Møre og Romsdal fylkeskommune har kåret Martinus Giske Skrede til årets lærling

"Juryen mener Giske Skrede er en svært verdig vinner. Som lærling i ambulansefaget i Helse Møre og Romsdal har han lært å ta ledelsen på skadested, håndtere skadde og sjuke og stå i stressende situasjoner.

Martinus er fra Giske og har gått på Fagerlia videregående skole, med praksisplass på klinikk for akuttbehandling"

Les artikkel i Sunnmørsposten 28.02.19

Foto: FOTO: MØRE OG ROMSDAL FYLKESKOMMUNE

Internasjonalisering i Danmark

for elever på Barne- og ungdomsarbeiderfag og Helsearbeiderfag 2019.

8 elever fra Helse og oppvekst har i uke 6,7 og 8 vært i Odense, Helsingør og København på internasjonalisering.

• Isabell og Nadia har jobbet på en SFO rett utenfor København
  • Vanja og Anette har jobbet på skole/ SFO i Helsingør
  • Linas og Anthonia har jobbet på et sykehjem i Helsingør
  • Rebekka og Malene har jobbet på hver sine sykehjem i Odense.

Gjengen forteller om nye og spennende jobberfaringer.

Malene oppsummerer det hele slik:

«Reise til Danmark he våre en ting ej aldri kjem t å angre på, ej he lært så masse nytt om mej sjøl. Ej kjem alltid til å huske denne turen og tenke tilbake kun på gode opplevelser. Ej he sett ting og opplevd ting som ej tenke blir med mej gjennom livet!»

Disseksjon

Utføre disseksjon vil si å blottlegge og isolere for eksempel organermusklerblodårer og nerver for å kunne studere deres form, forløp, innbyrdes leie og funksjon (https://sml.snl.no/dissekere)

Elevane på Helse-og oppvekstfag har hatt spennande timar der dei har dissekert hjerteslag på gris. Dette for å lære meir om hjerter og lunger. Vedlagt ser du noko av det dei undersøker. Dette er ein fin læringsmåte

Helse og oppvekst på utplassering

Fire elever fra Vg1 HO har vært utplassert på Skarbøvik sykehjem. En fryd og observere dem i aktivitet med beboerne (krakketrim og ballonglek). Alle bevegelser gjør godt.
Bilder publisert etter samtykke fra de involverte.

En Folkefiende - skolens aula

Onsdag 13. og torsdag 14. februar besøker Teateret Vårt Fagerlia vgs med Henrik Ibsens skuespill En folkefiende. Se vedlagt plan over klasser som skal se stykket.

Sted: Skolens aula

Her finner dere presentasjonen av stykket på Teatret vårts hjemmeside:

Motivasjonsdag 7. februar 3.-6. time

NTNU Ålesund inviterer elever til motivasjonsdag torsdag 7. februar i 3.-6. time.

Hovedtemaet vil være kjønnsroller og utdanning. Elevene vil  bl.a. få møte studenter som har foretatt såkalt utradisjonelle studievalg

Gjelder: 1KD1, 1MD/MR/MU, 1ST1,2,3,4,5.

• JENTENE møter kl. 09:50 til registrering ved inngangspartiet/skranken hos NMK.
  • GUTTENE møter kl. 09:50 til registrering ved NTNU hovedbygget. Auditorium Nørvasundet.

Se vedlagt program.

Åpen kveld 12. februar kl. 18:00 - 20:00

Informasjon til foresatte og 10.klassinger som ennå ikke har bestemt seg for videregående skole og programområde.

Skitur for klasse 4ST1

Fredag 01.02 hadde toppidrettselever fra 4ST1 skitur i flotte omgivelser på Emblemsfjellet. Etter ei god oppvarming opp Østrem, innføring i diagonalgang, staking og dobbeltak med fraspark, var det godt å få sette seg ned å grille pølse på bålet. Takk til Emblem IL som kjører opp og lager til så flotte skiløyper.

Skitur for klasse 4ST1

Helsefag Vg2 med tema MS

Torsdag 30.01.19 fikk helsefagelevene i Vg2 utfyllende kunnskap om MS-sykdom av foredragsholder Eva Koppang, som kunne dele egen erfaring med sykdommen MS.

Stolene opp på pultene fredag ettermiddag

Det hadde vært fint om alle elevene på bygg A og B  snur stolene opp på pultene ved skoleslutt hver fredag. Pga arbeidet med tomta drar vi inn mye sand og salt, og renholderne har en stor jobb med å holde rent på fellesrom og i klasseromma. Vi hjelper renholderne i arbeidet om gulva er fri for stoler når romma skal vaskes.

Tusen takk for hjelpa :-)