Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Hospitering uke 46

Velkommen til hospitering på Fagerlia videregående skole fra mandag 12. november - fredag 16. november.

(klikk på programmet for stor størrelse)

Bilder fra Internasjonal Dag

Se vedlagt program for Internasjonal dag og Operasjon Dagsverk. Klikk på bildene for stor størrelse!

Bilder fra Operasjon Dagsverk

I år har Sparebanken Møre hatt et samarbeidsprosjekt med OD-komiteen på Fagerlia vgs. Banken betalte for elever som trengte hjelp til å skaffe jobb. Forutsetningen var at elevene gjorde noe som bidro til et bedre nærmiljø.

Sparebanken Møre ønsket særlig å rette fokus mot å glede de eldre. De fleste jobbene som komiteen skaffet - omhandlet nettopp dette.

Sparebanken møre - logo

Der var to elever hos Giske Frivilligsentral, de har brukt dagen til sykkeltur (elektrisk sykkel) med beboere fra Giske omsorgssenter.

To elever var hos Ålesund frivilligsentral - de stelte i stand mat og tilbragte tid sammen med Bridge-klubben.

To elever var hos Klipra seniorsenter - de bakte julekaker sammen med de eldre der.

To elever tilbragte tid hos Spjelkavik Seniorsenter, og spilte spill og serverte mat til pensjonistene.

Seks elever var på ryddeaksjon i Gangstøvika i samarbeid med "plastfritt hav"

En elev var på Sula.

Takk til Amelia Liljevold Hauge fra klasse 2ST1 som skaffet jobber og engasjerte elever til frivillig arbeid i nærmiljøet - og takk til Sparebanken Møre som bidro med pengene.

Amalia Lijevold Hauge

Alle bildene er godkjent for publisering

OD red
OD- red
OD red. IMG_7821
O-11
OD 4
OD IMG_7827 red
OD
OD-9

1ST2 besøker Brüssel

I uke 43 var 1ST2 på ekskursjon til Brüssel. Klassen melder om et flott opphold med mange kjekke opplevelser.

Elevene besøkte også Vest-Norges Brüsselkontor. I Brüsselnytt nr. 6 - 2018 ble besøket omtalt: Kompetanseheving i fokus i oktober

"Internasjonal klasse fra Fagerlia videregående skole var kontorets tredje besøksgruppe på en uke. De hentet faglig påfyll hos Vest-Norges Brusselkontor 23. oktober, før de fortsatte den ukelange studieturen sin i Brussel. Direktør Merete Mikkelsen tok imot skoleklassen, som deretter fikk lære mer om Vest-Norges Brusselkontor sitt arbeid i Brussel av europarådgiver Jorunn Skodje. VNBs praktikanter Live Maria Grønvold og Bjarte Lægreid Røssland fortalte om de oppgavene de har på kontoret og hva som kan være aktuell bakgrunn dersom man vil komme til Brussel for å arbeide. Elevene fikk også innsikt i hva som sto på EUs dagsorden og en innføring i hvordan EU-systemet fungerer, av Norges delegasjon til EU"

Operasjon Dagsverk 1. november

Ingen ordinær undervisning. Elever som deltar i innsamlingsaksjonen gir en arbeidsdag og sørger for at det innsamlede beløpet (min. kr 400,-) blir betalt inn av oppdragsgiveren via betalingsløsninga til OD: www.od.no/Informasjon/Betaling. OD-komiteen kan ikke motta kontanter.

Elever som ikke deltar i innsamlingsaksjonen skal delta på aktiviteter med fokus på internasjonalt solidaritetsarbeid i regi av OD-komiteen. Disse elevene skal møte i aulaen kl. 08:15, uavhengig av normal timeplan denne dagen. Fravær vil bli ført.

Årets innsamlingsaksjon går til KFUK/KFUM og deres arbeid for palestinsk ungdom: #frihettilåleve.

Les mer om prosjektet her: http://www.od.no/Nyheter/2018

Bienvenue à nos amis francais

Nous souhaitons la bienvenue à nos amis francais d’Yssingeaux qui resteront chez nous pendant quinze jours pour expériencer la culture norvégienne et vivre à la norvégienne

(Fagerlia vgs har franske elever på besøk som skal være hos oss i to uker)

Ekskursjon til London i uke 43

Vg3 engelsk programfag har hatt en opplevelsesrik uke i London, med blant annet besøk i the Parliament, Shakespeares teater the Globe, universitetsbesøk på Kingston University, og div museum. Været har vært strålende, og elevene superbe! Hilsen Målfrid og Ellen

1ST3 på studietur til Oslo

Forskerklassen har hatt to kjekke og lærerike dager i Oslo. Vi har besøkt teknisk museum, NRK og Norges Bank. Veldig fin gjeng å ha med på tur! Vi ser allerede fram til studietur til Trondheim på Vg2 og London i Vg3

Hilsen Renate og Aino

4ST1 besøker Valldal aktivitetspark

Tidligere i oktober besøkte  elevene fra 4ST1 Valldal aktivitetspark. De fikk prøve 5-kamp med mange morsomme stasjoner: pil og bue, balansegang, trådløype, spikring og mjølkespannkasting.

Det ble også en tur i elva med juving i regi av Valldal Naturopplevingar.

Ansvarlige for turen var faglærerne Joakim Austnes og Vegard Hillestad

(Bildene er godkjent for publisering)