Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Nå begynner bygginga av nybygget

Av denne grunn vil dessverre parkeringsplassen sør for blokk B bli tatt ut av bruk fra mandag 19. november.

«Kiss’n ride -sonen», rundkjøringa, sør for blokk B vil også bli avstengt, og alle som kjører elever til skolen vil derfor bli oppfordret til å bruke bussrotunden i Gangstøvikvegen når de skal slippe av passasjerer. Kontaktlærerne må informere elevene om dette.

Det vil også være et risikoutsatt krysningspunkt for fotgjengere vest for blokk B pga. anleggstrafikk. Entreprenøren vil forsøke å unngå tung trafikkbelastning ved skolestart og skoleslutt, men alle må være oppmerksomme på farene med fotgjengere og anleggstrafikk på samme sted.

Byggeplassen vil bli inngjerdet, og det vil bli montert en brakkerigg ved Borgundvegen. Vær forberedt på at graving, boring og byggearbeid kan medføre en del støy. Vi ber om forståelse for dette.

Ansatte og elever som har anledning til å benytte seg av offentlig transport, sykle eller gå, oppfordres til dette. Da blir det mer plass til ansatte og elever som ikke har andre reelle alternativ til transport enn å kjøre egen bil. Det blir ikke anledning til å parkere på skoleplassen av hensyn til trafikksikkerheten for gående og tilkomst i forbindelse med vareleveranser.

(Klikk på bildet for stor størrelse)

Les meir

Elevundersøkelsen H2018 - 83 % pr. 16.11.18

Elever som ikke har svart har fått tilsendt påminningsbrev torsdag morgen.

En lenke med innlogging til elevundersøkelsen ble sendt på e-post til alle elever mandag 29.10.18 med post@conexus.no som avsender.

  • Elevundersøkelsen er obligatorisk for alle elever på vg1, vg2 og vg3 i Møre og Romsdal. Dette er politisk bestemt av Utdanningsutvalget i fylket. 

Fjorårets gjennomføring endte på 87,4 % - med hele 10 klasser som hadde 100 %. I år har skolen som mål å oppnå minst 90 % gjennomføring. Elevundersøkelsen gir viktige tilbakemeldinger på læringsarbeidet og skolemiljøet, og det er viktig for oss å ha valide resultater når vi vurderer dem. Tilbakemeldingene i elevundersøkelsen blir brukt i ulike skolestatistikker, i skolens styrende organer, i årsmeldinga og selvsagt i klasserommene der lærerne går gjennom resultatene sammen med elevene.

 

Les meir

Utveksling fra Yssingeaux

Femten franske elever fra Yssingeaux i Auvergne-Rhône-Alpes​ har vært to uker på utveksling i Ålesund. De norske elevene var hos dem i september for å lære seg mer fransk, samt få innblikk i fransk mat og kultur. Nå har de franske fått innblikk i vår region, laget lokal mat, vært med på aktiviteter og lært litt om byens historie. Vennskap for livet er knyttet! Det var en tårevåt avskjed på Vigra da de reiste hjem på lørdag.

Bilder er publisert med tillatelse!

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir

Husk å søke om stipend

Søk innen 15. november hvis du vil ha støtte fra Lånekassen for høstsemesteret 2018. Her ser du hvor mye du kan få.

Alle elever får utstyrsstipend

Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring har rett til utstyrsstipend. Du får stipendet uansett hvor mye foreldrene dine tjener, men du må søke for å få det. Har du allerede fått stipend, behøver du ikke å søke på nytt.

Det er én felles søknad for stipend og lån, som du finner på www.lanekassen.no/soknader.

Les meir

Kunst, design og arkitektur viser kunstprosjekt i uke 46

2KDA har laga til ei utstilling på Rådgiverkontoret ved Aulaen med modeller som de har laga i forbindelse med ei oppgave om å oppgradere to spesifikke uterom ved skolen. En kan se utstillinga gjennom glasset i døra, men i hospiteringsuka vil det være åpent inn til utstillinga med vakter i matpausa, for dei som ønsker å ta en nærere kikk.

3KDA vil også jobbe med et litt synlig prosjekt i uke 46, da de jobber med kubistiske uttrykk på vindua til Aulaen.

Les meir

Hospitering uke 46

Velkommen til hospitering på Fagerlia videregående skole fra mandag 12. november - fredag 16. november.

(klikk på programmet for stor størrelse)

Les meir

Bilder fra Internasjonal Dag

Se vedlagt program for Internasjonal dag og Operasjon Dagsverk. Klikk på bildene for stor størrelse!

Les meir

Bilder fra Operasjon Dagsverk

I år har Sparebanken Møre hatt et samarbeidsprosjekt med OD-komiteen på Fagerlia vgs. Banken betalte for elever som trengte hjelp til å skaffe jobb. Forutsetningen var at elevene gjorde noe som bidro til et bedre nærmiljø.

Sparebanken Møre ønsket særlig å rette fokus mot å glede de eldre. De fleste jobbene som komiteen skaffet - omhandlet nettopp dette.

Sparebanken møre - logo

Der var to elever hos Giske Frivilligsentral, de har brukt dagen til sykkeltur (elektrisk sykkel) med beboere fra Giske omsorgssenter.

To elever var hos Ålesund frivilligsentral - de stelte i stand mat og tilbragte tid sammen med Bridge-klubben.

To elever var hos Klipra seniorsenter - de bakte julekaker sammen med de eldre der.

To elever tilbragte tid hos Spjelkavik Seniorsenter, og spilte spill og serverte mat til pensjonistene.

Seks elever var på ryddeaksjon i Gangstøvika i samarbeid med "plastfritt hav"

En elev var på Sula.

Takk til Amelia Liljevold Hauge fra klasse 2ST1 som skaffet jobber og engasjerte elever til frivillig arbeid i nærmiljøet - og takk til Sparebanken Møre som bidro med pengene.

Amalia Lijevold Hauge

Alle bildene er godkjent for publisering

OD red
OD- red
OD red. IMG_7821
O-11
OD 4
OD IMG_7827 red
OD
OD-9
Les meir

1ST2 besøker Brüssel

I uke 43 var 1ST2 på ekskursjon til Brüssel. Klassen melder om et flott opphold med mange kjekke opplevelser.

Elevene besøkte også Vest-Norges Brüsselkontor. I Brüsselnytt nr. 6 - 2018 ble besøket omtalt: Kompetanseheving i fokus i oktober

"Internasjonal klasse fra Fagerlia videregående skole var kontorets tredje besøksgruppe på en uke. De hentet faglig påfyll hos Vest-Norges Brusselkontor 23. oktober, før de fortsatte den ukelange studieturen sin i Brussel. Direktør Merete Mikkelsen tok imot skoleklassen, som deretter fikk lære mer om Vest-Norges Brusselkontor sitt arbeid i Brussel av europarådgiver Jorunn Skodje. VNBs praktikanter Live Maria Grønvold og Bjarte Lægreid Røssland fortalte om de oppgavene de har på kontoret og hva som kan være aktuell bakgrunn dersom man vil komme til Brussel for å arbeide. Elevene fikk også innsikt i hva som sto på EUs dagsorden og en innføring i hvordan EU-systemet fungerer, av Norges delegasjon til EU"

Les meir