Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Få svar på spørsmål om studier i utlandet!

Vi i ANSA har vært travle på begynnelsen av skoleåret. Webinar-kalenderen er fylt opp med masse tilbud for elever fra hele Norge.

Webinar (web+seminar) er en online presentasjon hvor deltakerne følger foredrag på sin egen datamaskin hjemmefra. Innloggingsinformasjon blir sendt deltakerne på forhånd. Det er mulig å stille spørsmål på det man lurer på i løpet av webinaret.

Følg lenken for mer informasjon: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Elevtjenesten/Raadgivere/Tips-fra-raadgiverne/Faa-svar-paa-spoersmaal-om-studier-i-utlandet!

Les meir

Helsefaglig samarbeid med Fagerlia videregående skole

Institutt for helsevitenskap Ålesund 30.08.2019 Av Mads Solberg

"Institutt for helsevitenskap i Ålesund (NTNU) og Fagerlia videregående skole har det siste året samarbeidet om en rekke undervisningsaktiviteter innen helsefag. Denne uken var det elever fra ambulansefag som deltok i førstehjelpsopplæringen.

Elevene fra ambulansefag har bidratt som instruktører og markører for nye studenter i sykepleie. Lærere fra Fagerlia har også vært involvert. Mandag var det teoriundervisning om førstehjelp der det ble benyttet teambasert læring som pedagogisk metode. Torsdag og fredag sto praktisk trening på programmet. De fem øvingspostene gikk ut på hjerte-lungeredning, bilulykke og forstuing/brudd av fot, samt trening i sideleie og bukstøt.

Tilbakemeldingene fra deltakerne er gode, og øvelsene oppleves som nyttig for deltakerne! Vi ser fram til videre samarbeid"

Oppdatert: 10.12 30.08.2019

 

Arnhild Vestnes

Universitetslektor

Institutt for Helsevitenskap

NTNU i Ålesund

Les meir

Ambulanselærlinger

Spennande dag for dei nye ambulanseelevane som i dag fekk besøk av lærlingar i Helseforetaket. Dei fortalde om korleis det er å jobbe som ambulanselærling. "Yrkesorientering av beste kvalitet"

På bilde ser ein:

Hanne Longva, Anna Teigen og Elisabeth Krogsæther

Les meir

Matematikkfordypning (1T) for deg som går på ungdomsskolen

Skoleåret 2019-2020 tilbyr Fagerlia vgs som vanlig matematikkfordypning (1T) for deg som er elev i 10. klasse i Ålesund og omegn.

Velkommen på informasjonsmøte tirsdag 27. august. kl 18:00 i skolens aula på Fagerlia vgs.

Første matematikktime er torsdag 29. august. kl 8:15 på klasserom A527, deretter hver tirsdag ettermiddag og torsdag morgen.

Ta kontakt med Ivar Karsten Lerstad for påmelding og eventuelle spørsmål!

Les meir

Skolestartdokumenter

Informasjon om første skoleuke finner du i skolestartdokumentene: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Ny-elev

Les meir

Presentasjon fra kickoff tirsdag 20. august

På denne siden finner du presentasjonen fra kickoff sammen med andre tips fra rådgiverne : http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Elevtjenesten/Raadgivere/Tips-fra-raadgiverne

Les meir

Skoleskyss

Elever må søke om skoleskyss etter å ha fått tildelt og godtatt endelig skoleplass. Søknaden må være inne før utgangen av juli for at skysskortet skal være hos skolen til skolestart. Det må sendes ny søknad for hvert skoleår, selv om det ikke har vært endring i bostedsadresse.

Elever søker på skoleskyss her: https://skoleskyss.mrfylke.no/.

Klikk på lenken for mer informasjon om skoleskyss: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Skyss

Les meir

Skolens lokale venteliste

All ordinær søking om skoleplass skjer gjennom Vigo.no innen 1. mars. 

Dersom skolen har ledig kapasitet etter at ordinært inntak er ferdig kan vi åpne for inntak fra skolens lokale venteliste. 

Klikk på lenken for å komme til skolens lokale venteliste

NB! Skjemaet skal KUN brukes til skolens lokale venteliste, og erstatter IKKE ordinær Vigo-søknad.

Vanligvis vil ikke skolene kunne ta inn fra lokal venteliste før tidligst 25. august.

Les meir

Bokskap kan bestilles fra 19. august kl. 13:00

Prisen for å leie bokskap er kr 100,- pr skoleår, uavhengig av størrelsen på skapet. 

En elev kan ikke leie flere skap. 

Følg lenken til bestilling:

 På grunn av at bestillingssystemet er basert på et system som vanligvis selger billetter til arrangement og forestillinger er skapene nå merket som setene i en kinosal (f. eks: Rad 1 er øverst, rad 3 er nederst når det er tre skap i høyden).

 

Les meir