Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Eigenerklæringsskjema for søkere til Vg1 Toppidrett

Elever skal søke via VIGO.no, og i tillegg sende Eigenerklæringsskjema direkte til Fagerlia videregående skole innen 1. mars.

Inntakskrav: Søkaren må ha ønsket om Vg1 studiespesialisering med toppidrett som sitt 1. ønske for å bli vurdert som reell søkar. Søkaren må kunne vise til gode idrettslege prestasjonar.

Her finner dere informasjon om Toppidrett

Ekskursjon til Trondheim

for en gruppe elever fra programfagene Informasjonsteknologi 1 og 2 og Programmering og modellering X i uke 14.

Dag 1 besøkte eleven kommunikasjonsbyrået Headspin. Et meget inspirerende besøk og en god start på ekskursjonen

Kommunikasjonsbyrået Headspinn 1

Kjenner du noen som har lyst til å være eksamensvakt hos oss?

Vi trenger flere vakter spesielt til uke 21. Tidspunkt: kl. 08:15- 14:00. Opplæring vil bli gitt. Kjennskap til IKT er en fordel.

Det kan gjerne være en høyskolestudent eller pensjonist, men ikke elev på videregående skole.

Kontakt Trude eller Monica på telefon eller epost.

Vi gleder oss til å høre fra deg eller noen du kjenner!

Åpningstider rådgivertjenesten

har du behov for å snakke med en rådgiver? Skolens tre rådgiverne har kontor i øverste etasje i bygg A. Kontortiden finner du på ved å klikke på lenken:

Fagdag hos Ulstein Verft

Fredag 08.03.2019 besøkte elevene i Økonomi og Ledelse, sammen med faglærer Anna Simonsen, Ulstein verft.

Presentasjon og foredrag ved Johannes Volle om temaet økonomi som strategisk verktøy. Stas å erfare at det vi lærer om i økonomifaget er viktig å ha kjennskap til for bedriftene samt interessant å høre at koblingen mellom nyere teknologi og økonomi er på full fart inn i økonomifaget.

Vi ble også tatt med på en omvisning inne i verftshallen hvor det nyeste cruiseskipet som skal inngå i Color Line sin flåte er under bygging. Den er leveringsklar i ca. juli måned og var virkelig et imponerende syn!

Avslutningsvis ble vi guidet rundt i utstillingen og fikk høre morsomme historier fra tidligere år. Tusen takk til Ulstein verft for en flott fagdag!

Møre og Romsdal fylkeskommune har kåret Martinus Giske Skrede til årets lærling

"Juryen mener Giske Skrede er en svært verdig vinner. Som lærling i ambulansefaget i Helse Møre og Romsdal har han lært å ta ledelsen på skadested, håndtere skadde og sjuke og stå i stressende situasjoner.

Martinus er fra Giske og har gått på Fagerlia videregående skole, med praksisplass på klinikk for akuttbehandling"

Les artikkel i Sunnmørsposten 28.02.19

Foto: FOTO: MØRE OG ROMSDAL FYLKESKOMMUNE

Internasjonalisering i Danmark

for elever på Barne- og ungdomsarbeiderfag og Helsearbeiderfag 2019.

8 elever fra Helse og oppvekst har i uke 6,7 og 8 vært i Odense, Helsingør og København på internasjonalisering.

• Isabell og Nadia har jobbet på en SFO rett utenfor København
  • Vanja og Anette har jobbet på skole/ SFO i Helsingør
  • Linas og Anthonia har jobbet på et sykehjem i Helsingør
  • Rebekka og Malene har jobbet på hver sine sykehjem i Odense.

Gjengen forteller om nye og spennende jobberfaringer.

Malene oppsummerer det hele slik:

«Reise til Danmark he våre en ting ej aldri kjem t å angre på, ej he lært så masse nytt om mej sjøl. Ej kjem alltid til å huske denne turen og tenke tilbake kun på gode opplevelser. Ej he sett ting og opplevd ting som ej tenke blir med mej gjennom livet!»

Disseksjon

Utføre disseksjon vil si å blottlegge og isolere for eksempel organermusklerblodårer og nerver for å kunne studere deres form, forløp, innbyrdes leie og funksjon (https://sml.snl.no/dissekere)

Elevane på Helse-og oppvekstfag har hatt spennande timar der dei har dissekert hjerteslag på gris. Dette for å lære meir om hjerter og lunger. Vedlagt ser du noko av det dei undersøker. Dette er ein fin læringsmåte

Helse og oppvekst på utplassering

Fire elever fra Vg1 HO har vært utplassert på Skarbøvik sykehjem. En fryd og observere dem i aktivitet med beboerne (krakketrim og ballonglek). Alle bevegelser gjør godt.
Bilder publisert etter samtykke fra de involverte.

LilleStortinget 2019

I uke 8 skal rollespillet LilleStortinget 2019 gjennomføres fra 19. - 21. februar. Fortløpende nyheter kommer på mediaklassen sin blogg: FAGERLIA BUDSTIKKE.

Følg lenken til årets program: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Prosjekter/LilleStortinget/LilleStortinget-2019