Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Fagdag for Helsefag Vg2 på NTNU

Fredag 6. desember hadde elevene på helsefag Vg2 fagdag ved NTNU. Elevene øvde til ferdighetstest i øvingslokalene - det var en lærerik og super dag for elevene

Blokkskjema

Oversikt over programfagtilbud skoleåret 2019-2020 finner dere her: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Fagvalg

Forskningskampanje 2018

Tusen takk til 1ST3 som deltok i Forskningskampanjen 2018: Sjekk skolematen.

Undersøk resultater fra hele landet nærmere på https://www.miljolare.no/aktiviteter/skolematen/

LilleStortinget 2019

Regjeringen ble høytidelig dannet tirsdag 04.12.18. Se oversikt over medlemmene her: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Prosjekter/LilleStortinget/LilleStortinget-2019

Gigantenes fall

Forberedelse til nybygg ved Fagerlia vgs er i gang. Tirsdag 27.11. og onsdag 28.11 forsvant både bøketrærne og eika på skoleområdet. Lærere og elever har fulgt prosessen frem mot tre-fellingen. Elevene på kunst, arkitektur og design samlet eikeløv og nøtter og gjenkjente motivene i Jugendstilen, tidsaktuelt som sterke symboler fra nasjonsbyggingen i 1905. Her ble også litt julefølelse da de fant "Tre nøtter til Askepott".

Undervisningsevalueringen

Gjennomføring starter i uke 48 med frist uke 50. Det er politisk vedteke at vidaregåande skolar i Møre og Romsdal skal gjennomføre ei undervisningsevaluering kvart skoleår. Målet med evalueringa er at ho skal vere eit verktøy for kvalitetsutvikling i den vidaregåande opplæringa i fylket. Resultata vil brukast i utviklingsarbeid mellom lærar og undervisningsgrupper, og mellom lærar og avdelingsleiar. Rambøll Management Consulting hjelper fylkeskommunen i design, gjennomføring og rapportering av evalueringa.

Nå begynner bygginga av nybygget

Av denne grunn vil dessverre parkeringsplassen sør for blokk B bli tatt ut av bruk fra mandag 19. november.

«Kiss’n ride -sonen», rundkjøringa, sør for blokk B vil også bli avstengt, og alle som kjører elever til skolen vil derfor bli oppfordret til å bruke bussrotunden i Gangstøvikvegen når de skal slippe av passasjerer. Kontaktlærerne må informere elevene om dette.

Det vil også være et risikoutsatt krysningspunkt for fotgjengere vest for blokk B pga. anleggstrafikk. Entreprenøren vil forsøke å unngå tung trafikkbelastning ved skolestart og skoleslutt, men alle må være oppmerksomme på farene med fotgjengere og anleggstrafikk på samme sted.

Byggeplassen vil bli inngjerdet, og det vil bli montert en brakkerigg ved Borgundvegen. Vær forberedt på at graving, boring og byggearbeid kan medføre en del støy. Vi ber om forståelse for dette.

Ansatte og elever som har anledning til å benytte seg av offentlig transport, sykle eller gå, oppfordres til dette. Da blir det mer plass til ansatte og elever som ikke har andre reelle alternativ til transport enn å kjøre egen bil. Det blir ikke anledning til å parkere på skoleplassen av hensyn til trafikksikkerheten for gående og tilkomst i forbindelse med vareleveranser.

(Klikk på bildet for stor størrelse)

Elevundersøkelsen H2018 - 83 % pr. 16.11.18

Elever som ikke har svart har fått tilsendt påminningsbrev torsdag morgen.

En lenke med innlogging til elevundersøkelsen ble sendt på e-post til alle elever mandag 29.10.18 med post@conexus.no som avsender.

• Elevundersøkelsen er obligatorisk for alle elever på vg1, vg2 og vg3 i Møre og Romsdal. Dette er politisk bestemt av Utdanningsutvalget i fylket.

Fjorårets gjennomføring endte på 87,4 % - med hele 10 klasser som hadde 100 %. I år har skolen som mål å oppnå minst 90 % gjennomføring. Elevundersøkelsen gir viktige tilbakemeldinger på læringsarbeidet og skolemiljøet, og det er viktig for oss å ha valide resultater når vi vurderer dem. Tilbakemeldingene i elevundersøkelsen blir brukt i ulike skolestatistikker, i skolens styrende organer, i årsmeldinga og selvsagt i klasserommene der lærerne går gjennom resultatene sammen med elevene.

Utveksling fra Yssingeaux

Femten franske elever fra Yssingeaux i Auvergne-Rhône-Alpes​ har vært to uker på utveksling i Ålesund. De norske elevene var hos dem i september for å lære seg mer fransk, samt få innblikk i fransk mat og kultur. Nå har de franske fått innblikk i vår region, laget lokal mat, vært med på aktiviteter og lært litt om byens historie. Vennskap for livet er knyttet! Det var en tårevåt avskjed på Vigra da de reiste hjem på lørdag.

Bilder er publisert med tillatelse!

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Husk å søke om stipend

Søk innen 15. november hvis du vil ha støtte fra Lånekassen for høstsemesteret 2018. Her ser du hvor mye du kan få.

Alle elever får utstyrsstipend

Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring har rett til utstyrsstipend. Du får stipendet uansett hvor mye foreldrene dine tjener, men du må søke for å få det. Har du allerede fått stipend, behøver du ikke å søke på nytt.

Det er én felles søknad for stipend og lån, som du finner på www.lanekassen.no/soknader.