Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Stolene opp på pultene fredag ettermiddag

Det hadde vært fint om alle elevene på bygg A og B  snur stolene opp på pultene ved skoleslutt hver fredag. Pga arbeidet med tomta drar vi inn mye sand og salt, og renholderne har en stor jobb med å holde rent på fellesrom og i klasseromma. Vi hjelper renholderne i arbeidet om gulva er fri for stoler når romma skal vaskes.

Tusen takk for hjelpa :-)

Elevbevis på mobilen

Fagerlia vgs har i år innført digitale skolebevis for sine elever og alt skal nå være klart til å komme i gang - følg trinna under:

1.Last ned

Gå til App Store eller Google Play og last ned appen "Pocket ID"

2. Logg inn

Logg inn i mobilappen med din private FEIDE-id

3. Bekreft bilde eller ta nytt

Bekreft eksisterende bilde fra det skoleadministrative systemet eller ta nytt bilde

4. Løsningen er klar til bruk!

Skal du ta eget bilde er det viktig at du følger disse trinna:

• Ansiktet skal være godt opplyst
  • Ikke ta bilde i sterkt motlys
  • Ikke dekk til ansikt
  • Ingen snapchatfilter eller lignende

Etter eleven har valgt bilde blir bildet låst. Etter dette kan kun skolen tilbakestille bildet.

Foreldremøte 31. januar kl. 17:30

• Gjelder elever og foresatte i klassene: 1ST2, 1ST3, 1ST4, 1ST5, 1KD1 og 2ST1. Felles orienteringsmøte og møte med programfaglærere.
  • Gjelder HO Vg1. Orienteringsmøte om Vg2.

Følg lenke til invitasjoner: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Foresatte

Politisk debatt tirsdag 29. januar

Nettlege Therese Utgård, politi Øyvind Vebenstad og psykososial rådgiver Renate W. Dimmen møtes til samtale i aulaen på Fagerlia vgs tirsdag 29. januar kl. 11:45 - 13:00. For alle deltakere i LilleStortinget2019.

Influencere: fritt fram eller på tide å regulere?

Utdanningsmesse i Fagerlihallen 28. og 29. januar

Se vedlagt besøksplan for Utdanningsmessa.

Ut over disse tidene må elevene gjerne besøke messa begge dager i fritimer, kontakttimer og kroppsøvingstimer dersom annet ikke er avtalt med lærer.
Messa er åpen mandag kl. 10 - 14 og tirsdag kl. 09 - 13.

All nødvendig informasjon om messa - forberedelsesopplegg, utstillerliste, hallkart, foredragsprogram/-presentasjoner m.m. – finner dere på messearrangørens hjemmeside: http://www.tautdanning.no/besokende/alesund/  og også under dokumenter på høyre side.

Billettsystemet
For å unngå trengsel og kø i inngangen bør elevene laste ned sine gratisbilletter før messa:

1. Gå inn på arrangørens nettside: www.tautdanning.no.
  2. Finn den oransje knappen  «Hent gratisbillett til din messe» øverst til høyre på nettsiden.
  3. Trykk på knappen og følg instruksene.

NB! Kvitteringen skal komme umiddelbart etter registrering. Om dere ikke mottar bekreftelse på e-post rett etter at dere har registrert dere, må dere gjøre det igjen. Dobbeltsjekk at e-postadressen er riktig skrevet. Elevene vil også motta billetten på mobil, men dette skjer kun rett før messen starter.

Studieorienteringsdag 24. januar

Studieorienteringsdagen regnes som obligatorisk undervisning. Det blir ført fravær i løpet av dagen.

Se vedlagt program!

Skolelaget i volleyball

Skolelaget vårt (mix) i volleyball har kvalifisert seg til landsfinalen i NM for videregående skoler og reiser til Bodø 25.-27. januar. Skolen er stolte av dere og ønsker lykke til.

Fagdag tysk2 fredag 18.01

Den ene tysk2-gruppa på vg2 hadde fagdag med tema mat 18.01. Først så de filmen "Bella Martha", hvor mye av handlingen er lagt til en restaurant, så laget elevene egen mat. Ulike retter stod på menyen: Apfelstrudel, Dampfnudel, Butterkuchen, Marmorkuchen, Hamburger mit Kartoffeln und Waffelen

NM i engelsk -skoleresultat

Vi gratulerer Lisa Svinø fra 2ST2 med seieren i den lokale runden i NM i engelsk:) Hun går nå videre til den nasjonale runden som arrangeres på Jessheim videregående den 13. februar. Skolejuryen her på Fagerlia, som har bestått av Hilde Roald, Ellen Grytten og Ingunn Brevik, er svært imponert over det språklige nivået og kreativiteten i alle tekstene til de som deltok og skrev om temaet Choices.

Den kulturelle skolesekken "Maher midt i dalen"

Onsdag 16. og torsdag 17. januar kom DKS på besøk med filmen og foredraget «Maher midt i dalen».

Se lenke for informasjon om besøket: http://www.kultursekken.no/produksjon/1161871

Sted: Skolens aula

Bergen internasjonale filmfestival - om dokumentaren: https://www.biff.no/filmerforeksport/article1330049.ece

"Den syriske meldølingen

I 2012 flyktet Maher og familien hans fra krigen i Syria, og i 2014 ble han bosatt i Meldal kommune i Sør-Trøndelag. Tjueåringen er sosial, energisk og ambisiøs, og har gjort sitt ypperste for å bli en del av lokalmiljøet i den lille bygda Løkken Verk. Han har fått jobb på Prix og begynt å spille trompet i korpset, og gleder seg til å spille i 17. mai-toget.

Men Maher har også en drøm om noe mer enn bare å passe inn i det norske samfunnet, for helt siden han var liten har han villet bli pilot. Hans første og viktigste steg mot målet er å begynne på videregående skole, men kravene er høye. Maher må nemlig bestå prøver i fem fag på norsk. Hvis han stryker er drømmen knust, for han får bare ett forsøk. Alt blir vanskeligere når Mahers mentale helse begynner å bli dårligere. MAHER MIDT I DALEN skildrer hans og lokalsamfunnets kamp for å nå målet om å returnere til hjemlandet som flykaptein – for hvis Maher skal ha noe håp om å lykkes, trenger han hjelp fra meldølingene"