Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Elevbedriften «Godt Laget»

har vært på besøk på barneavdelingen på sykehuset og gitt kr 5000,- av overskuddet til Sykehusklovenene. 

Eirik, Charlotte og Victoria var kjempestolt når de overleverte sjekken til klovnene Circa og Marsipan.

Les meir

Innlevering av Grip teksten vg2

Til alle elever på vg2 ST: Bibliotekleder ber om at de som ikke allerede har gjort det, leverer inn norskboken sin til biblioteket i løpet av dagen i dag (24.mai)!

Elevene på vg3 skal ha eksamen i norsk hovudmål i morgen, og ønsker å ta med seg norskboken fra vg2 til eksamen. 

Les meir

BUA på Fiskesprell på Tueneset

For å gi elevene kunnskap om viktigheten av et sunt mattilbud med sjømat i barnehage og skole, og erfaring med tilberedning av sjømatretter, tilbyr Fiskesprell  i samarbeid M&R fylkeskommune kurs for elever i videregående skole, Vg2 Barne- og ungdomsarbeiderfag.

Takk for en innholdsrik og lærerik dag i naturskjønne omgivelser på Tueneset! Etter litt teori om hvordan vi kan inspirere og motivere barn og unge til å spise mer fisk,  tilberedte vi mange deilige fiskeretter på bålpanne, i åpen ild og på stormkjøkken - vi ÅT OPP det meste med god apetitt! Anbefales!!

Les meir

Har du spørsmål om eksamen?

Er du elev og lurer på noen ang. eksamen?

Gå til fanen eksamen og du vil finne svar på det meste: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Eksamen/Elever.

Ta kontakt med skolen om du fremdeles er usikker.

Les meir

BUA ved Langevåg SFO

Elevene på Barne-og ungdomsarbeiderfag tok over Langevåg SFO en ettermiddag i slutten av april mens personalet var på kurs. ​

Etter flere ukers planlegging, gjennomførte elevene en innholdsrik og krevende dag. Elevene hadde ansvar for ca.160 barn fra 1.-4. klasse. Elevene la til rette for måltid, uteleik, fruktservering, leik i gymsal og aktiviteter inne. Elevene var inndelt i grupper og hadde ansvar for de ulike aktivitetene som de hadde planlagt godt!

Dette var med på gjøre dagen vellykket og kjekk for både for SFO-barna og elevene på BUA.

Bildene er delt med tillatelse fra Langevåg SFO.

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir

Åpent kildekurs på biblioteket

I anledning eksamenstrekket er det satt opp to åpne økter på biblioteklaben der bibliotekleder hjelper til med referanseteknikk og referanseverktøyet i Word.

Les meir

Årets lærerpris til Kirsti Anita Røsand

"Hun mottar prisen for sin rapport "Learning by Doing" -- om hvordan hennes elever har jobbet med konkurransen "Holbergpris i skolen".

Holbergprisen i skolen deler hvert år ut en lærerpris på 20.000 kroner basert på rapporter fra deltakende lærere om hvordan klassen har jobbet med forskningsprosjektene.

Prisen er ment som en anerkjennelse av den viktige rollen læreren har som faglig ressurs og inspirasjonskilde i arbeidet med å skape interesse for forskning blant elevene. «I år kom det inn en rekke gode lærerrapporter, som reflekterte over betydningen av kritisk tenkning og faglig fordypning,» sier Andersson"

 

 

Les meir

Prisdryss til Markedsføring og ledelse 2 i filmkonkurranse

Rotaryklubbene på nordre Sunnmøre takker for flott deltakelse i filmkonkurranse. 

1. - 2. - 3. plassene gikk til Fagerlia videregående skole ved Markedsføring og ledelse 2 med faglærer Cathrin Wattø Aasgaard.

Les meir

Bidrag til forskerkonkurransen - "Holbergprisen"

Fagerlia sendt denne uken tre bidrag til "Holbergprisen i skolen", som er en forskerkonkurranse innenfor samfunnsfag og humaniora. Den ene klassen vår i sosiologi og sosialantropologi har jobbet med metodeprosjekter hele våren, og disse tre forskningsprosjektene ble kåret til de tre beste, og sendes videre til den nasjonale konkurransen.

Titlene på de tre bidragene som sendes videre til den nasjonale kåringen er:

  • "Forskjeller på elever i videregående skole" (Av Lene Nordstrand, Kornelia Høydalsvik Osen og June Nesvik Brusdal)
  • "Elevaktive læringsformer" (Av Sofie Avseth, Håvard Vartdal og Sara Pettersen)
  • "Yrkesfaglig studieretning - sistevalget?" (Av Martine Skog Skulstad)

Det er aller første gang Fagerlia vgs er med i denne konkurransen, og vi er veldig spente på avgjørelsen som kommer i mai. 

Bilder viser forskerelvene som deltar: Fra venstre: Sofie Avseth, Martine Skog Skulstad, Håvard Vartdal, Lene Nordstrand og Kornelia Høydalsvik Osen. Med på prosjektene er også June Brusdal Nesvik og Sara Pettersen.

Les meir

Besøk av franske utvekslingselever

Flotte dager for de franske utvekslingselevene som skal være i Ålesund fra 12. april til 22. mai 2018.

Tirsdag 17. april I dag fikk elevene, sammen med sine norske "vertssøsken", møte ordføreren. Her fikk de fikk servert den sunnmørske, tradisjonelle svela, samt en fin presentasjon av Ålesund før, nå og i fremtida

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Les meir