Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Hybelboerne møttes til matlagingskurs

16 ivrige og aktive hybelboere på matlagingskurs onsdag 12. september med oldermann i kokkelauget, Johan Nikolaisen. Målet var praktisk info og gode tips om matlaging og mathygiene. På menyen var kyllingfilet, ovnsbakte poteter, saus, salat og til dessert - sjokoladefondant.

Neste kurs blir 25. september klokka 15-18 der flere hybelboere får sjansen til å delta.

(Alle bildene er godkjent for publisering)

Les meir

Elevinvolvering

Følg lenken og du kommer til oversikt over elevrådstyret, klassetillitsvalgte, OD-representanter og russestyret.

http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Elevtjenester/Elevinvolvering/Russestyret

Les meir

2ST2 på utveksling til Budapest - 15. - 20. oktober

Klassen gleder seg masse og har de siste ukene forberedt seg ved å lære mer om landet vi skal til. Vi har blant annet hatt MasterChef-konkurranse, hvor oppgaven selvfølgelig var å lage ungarsk gulasj.

Torsdag 6. september var vi også så heldige at vi fikk besøk av Janos Göncz, som kunne fortelle oss litt om historien til Ungarn, kulturforskjeller mellom de to landene og hva vi burde få med oss i Budapest.

Les meir

Elever fra HA på Giske omsorgssenter

Sist torsdag var elevene på HA utplassert på Giske omsorgssenter. Deler av dagen fikk de øve på sengereiing og hygiene. Senere var det Livsglede og aktiviteter for beboerne. 19 elever deltok fordelt på tre avdelinger. Flere beboere fikk lufte seg med en sykkeltur - stor begeistring både for elevene og beboerne.

En flott dag sammen med kjekke ungdommer, ansatte og beboere.

Les meir

Fagdag for helsefagarbeiderne

Fredag 31.08.18 hadde Vg2 helsefagarbeiderne fagdag på Øygardshallen på Giske med tema Palliasjon (lindrende behandling) og Demens.

Eleven fikk denne dagen være deltagere i et større tverrfaglig miljø der tema mellom anna var å finne Den gode samtalen gjennom livshistoriene til demente brukere.

"Den gode dagen" kan skapes gjennom dialog mellom bruker og helsefagarbeider - der brukeren deler sine livsfortellinger.

Vi hadde en god dag sammen med elever fra Fagerlia HA og faglærere Marit, Ebba og Karianne

Les meir

Utveksling til Mamers - høst 2018

De norske utvekslingselevene er godt i gang, etter en spennende innledningsuke. De har blant annet blitt mottatt av ordføreren i Mamers og fått omvisning der, vært på slottsbesøk i Chambord og besøkt den nærmeste storbyen som daterer tilbake til 700-tallet. Nå begynner alvoret, og vi ønsker dem lykke til de fire kommende ukene!

Les meir

Skolefotografering 10, 11 og 12. september

Se vedlagt plan for skolefotograferingen 2018. Sted: Lille-kantina. Det er mange elever som skal fotograferes - vær rask på plass og gjør som fotografen sier, da skal dette gå raskt unna :-)

Russestyret og elevrådsstyret er ikke satt inn på planen - nærmere beskjed blir gitt!!

Klikk på bildet for stor størrelse!

Les meir

Nødetatene med trening i nabolaget - tirsdag og torsdag de kommende tre uker

Innbyggere og beboere i området varsles nå om at det blir mye utrykningskjøretøy fra alle nødetater og bruk av blålys og sirener. 

I de tre kommende ukene skal brann, helse og politi ha trening i det nedlagte sykehjemmet i Borgundvegen 199 og på Ålesund brannvesen sitt øvingsområde i Gangstøvika, begge eiendommer eies av Ålesund kommune.

 

Les meir

Skolens lesesal

Lesesalen er åpen og klar til bruk!

Les meir

Allergi mot egg

På skolen vår har vi en elev som er hyperallergisk mot EGG. 

Av hensyn til denne eleven skal egg IKKE oppbevares eller brukes andre steder på skolen enn i kantinekjøkkenet og skolekjøkkenet, dvs. ALDRI i klasserom, arbeidsrom eller i gangene på skolen.

Les meir