Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Livsglede for eldre på Vigra Bukollektiv

- For en dag med fantastiske ungdommer som bidro til en annerledes dag for beboere ved Vigra bukollektiv fredag 19. oktober. Dans, musikk, sang og aktiviteter både ute og inne var noe av det som sto på dagsplanen.

Livsglede gir "godfølelse" både til beboerne og ungdommene. Dette er med på å stimulere og utvikle ferdigheter - og gir elevene mulighet til å se hele mennesket. Elevene fikk erfare Livsfortellinger fra beboerne som et viktig fokus i demensomsorgen.

Tusen takk til beboere, ett fantastisk personale og ikke minst takk til Vg2 Helsefag ved Fagerlia videregående skole.

Mvh faglærere Marit og Karianne.

Les meir

Fagdag 2ST3

I dag har samfunnsøkonomigjengen i 2ST3 besøkt NTNU. 

Vi har møtt syv ulike foredragsholdere som har fortalt og engasjert oss med temaer innen finans, bitcoin, innovasjon og markedsføring.

Takk til Erik Nesset som har lagt opp til super dag for oss. 
Hilsen Aino og gjengen.

Les meir

3KDA på industridesignkonferanse

3KDA (Kunst, design og arkitektur) deltok på IDC18 (Industridesignkonferansen2018) på Giske torsdag 18. oktober.

De fikk høre interessante foredrag av bl. a. Bård Eker, Paal Holter, Erik Håkonsholm og Einar Hareide, alle representanter for store industridesignbedrifter lokalt og internasjonalt, innen skips-, møbel-, helse-, kommunikasjon- og bildesign.  

Elevene lærte at design er mer enn bare å tegne gode produkter. Musikkinnslag av Amanda Delara var det også.

Les meir

Samarbeidskompetanse som tema

Samarbeidskompetanse var tema da førsteamanuensis Frøydis Vasset fra NTNU besøkte Helsefag og Ambulanseklassen ved Fagerlia vgs den 15.10.18

Samarbeidskompetanse og tverrprofesjonelt samarbeid er Frøydis sitt forskerfelt. Det er derfor ekstra stas når elevene våre ved Velferdsutdanningen får være en del av dette arbeidet. Både forskning og erfaring viser at et godt samarbeid på tvers av profesjoner, er til pasientene sitt beste. Evne til å samarbeide med andre mennesker er en del av den sosiale kompetansen et menneske har - og er et sentralt tema hos elevene ved Helsefag og Ambulanse Vg2 ved Fagerlia vgs.

Anja Vasset, som til daglig arbeider ved ambulansetjenesten i Stranda kommune var også tilstede for å dele sine erfaringer og perspektiv om samarbeid mellom ulike profesjoner fra sitt yrke.

Takk på vegne av faglærerne

Marit Haugan Gjøsund, Karianne Hildremyr og Hallvard Wold.

Les meir

Aktiviteter BUA før høstferien

De har hatt workshop med ulike formingsmateriell - til aktiviteter de kan planlegge og gjennomføre sammen med barn og ungdom. 

I arbeidet med temaet "Ungdomskultur" har de hatt arbeidsplassbesøk til Kulturverkstedet VIBES, Blå Kors Ung og Fellesverket DRAGEN, og vurdert disse fritidstilbudene i Ålesund.

De deltok på Matfestivalen i Ålesund, og brukte inspirasjon derifra til å planlegge og gjennomføre HØSTTAKKEFEST sammen med Vg2Helsefagarbeider-elevene. 

Les meir

Fransk 3 Møre og Romsdal

har snart tilbakelagt en fantastisk uke i Paris. Elevene har gått på skole hver dag, i tillegg har vi fått sett og opplevd mye på ettermiddag og kveld. Vi har vært i Versailles, Louvre og i Sacre Coeur, vi har gått masse, bla opp Champs-Élysees, sett Eiffeltårnet og sett Ionescos «La Lecon» på teater. Ingen vil hjem ennå!

Les meir

Fagerlia deltar i Holbergprisen i skolen

Fagerlia, og programfagklassen sosiologi og sosialantropologi 2 (Kirsti Anita Røsand), er tatt ut til å delta i Holbergprisen i skolen 2019.

Holbergprisen i skolen er en nasjonal forskningskonkurranse for elever på videregående innenfor samfunnsfag, humaniora, juss og teologi. 

Dette er andre gang Fagerlia er representert i konkurransen, og arbeidet med konkurransen kommer til å starte i november og vare utover vårsemesteret, med frist for innsending av prosjekter den 10. april 2019.

Holbergprisens nettsider: https://www.holbergprisen.no/om-holbergprisen-i-skolen​ 

Les meir

Tusen takk

til alle elever som la ned et stort engasjement på vegne av skolen i forbindelse med Karrieredagen den 3. oktober.

Dere utgjør en viktig ressurs for de unge som nå skal velge utdanning etter ungdomsskolen. Den innsatsen dere la ned, gjør det uten tvil lettere for fremtidige elever å orientere seg.

Måten dere fremstod - og løste oppgavene, gjorde meg og skolen stolt.

Dere var alle blide og imøtekommende og det var kjekt å være der sammen med dere - vi var sammen en del av Fagerlia videregående skole.

Dere var svært gode eksempler på verdiene våre, trivsel og mangfold. TUSEN GANGER TAKK FOR INNSATSEN!

Hilsen

Rektor Yngve Omenås

Les meir

Helsefagelever på seminar

NTNU-kveld sammen med helsefagelevene ved Fagerlia vgs - torsdag 27. september.
TEMA: Varme hender eller kaldt stål - skal robotene pleie oss i fremtiden?
Sentralt tema og kunnskapsrike foredragsholdere med ulike perspektiver innenfor teknologi og helse. 
Viktig læringsarena for våre elever.

Les meir

Monopol i undervisningen

Elevene i faget Økonomistyring brukte spillet Monopol i undervisningen i dag. De startet med en egenkapital og alle transaksjoner gjennom spillet måtte dokumenteres med et håndskrevet, nummerert bilag. Bilagene ble ført inn på et excellark - før elevene til slutt skal avslutte regnskapet. 

Les meir