Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Politisk debatt tirsdag 29. januar

Nettlege Therese Utgård, politi Øyvind Vebenstad og psykososial rådgiver Renate W. Dimmen møtes til samtale i aulaen på Fagerlia vgs tirsdag 29. januar kl. 11:45 - 13:00. For alle deltakere i LilleStortinget2019.

Influencere: fritt fram eller på tide å regulere?

Utdanningsmesse i Fagerlihallen 28. og 29. januar

Se vedlagt besøksplan for Utdanningsmessa.

Ut over disse tidene må elevene gjerne besøke messa begge dager i fritimer, kontakttimer og kroppsøvingstimer dersom annet ikke er avtalt med lærer.
Messa er åpen mandag kl. 10 - 14 og tirsdag kl. 09 - 13.

All nødvendig informasjon om messa - forberedelsesopplegg, utstillerliste, hallkart, foredragsprogram/-presentasjoner m.m. – finner dere på messearrangørens hjemmeside: http://www.tautdanning.no/besokende/alesund/  og også under dokumenter på høyre side.

Billettsystemet
For å unngå trengsel og kø i inngangen bør elevene laste ned sine gratisbilletter før messa:

1. Gå inn på arrangørens nettside: www.tautdanning.no.
  2. Finn den oransje knappen  «Hent gratisbillett til din messe» øverst til høyre på nettsiden.
  3. Trykk på knappen og følg instruksene.

NB! Kvitteringen skal komme umiddelbart etter registrering. Om dere ikke mottar bekreftelse på e-post rett etter at dere har registrert dere, må dere gjøre det igjen. Dobbeltsjekk at e-postadressen er riktig skrevet. Elevene vil også motta billetten på mobil, men dette skjer kun rett før messen starter.

Studieorienteringsdag 24. januar

Studieorienteringsdagen regnes som obligatorisk undervisning. Det blir ført fravær i løpet av dagen.

Se vedlagt program!

Skolelaget i volleyball

Skolelaget vårt (mix) i volleyball har kvalifisert seg til landsfinalen i NM for videregående skoler og reiser til Bodø 25.-27. januar. Skolen er stolte av dere og ønsker lykke til.

Fagdag tysk2 fredag 18.01

Den ene tysk2-gruppa på vg2 hadde fagdag med tema mat 18.01. Først så de filmen "Bella Martha", hvor mye av handlingen er lagt til en restaurant, så laget elevene egen mat. Ulike retter stod på menyen: Apfelstrudel, Dampfnudel, Butterkuchen, Marmorkuchen, Hamburger mit Kartoffeln und Waffelen

NM i engelsk -skoleresultat

Vi gratulerer Lisa Svinø fra 2ST2 med seieren i den lokale runden i NM i engelsk:) Hun går nå videre til den nasjonale runden som arrangeres på Jessheim videregående den 13. februar. Skolejuryen her på Fagerlia, som har bestått av Hilde Roald, Ellen Grytten og Ingunn Brevik, er svært imponert over det språklige nivået og kreativiteten i alle tekstene til de som deltok og skrev om temaet Choices.

Den kulturelle skolesekken "Maher midt i dalen"

Onsdag 16. og torsdag 17. januar kom DKS på besøk med filmen og foredraget «Maher midt i dalen».

Se lenke for informasjon om besøket: http://www.kultursekken.no/produksjon/1161871

Sted: Skolens aula

Bergen internasjonale filmfestival - om dokumentaren: https://www.biff.no/filmerforeksport/article1330049.ece

"Den syriske meldølingen

I 2012 flyktet Maher og familien hans fra krigen i Syria, og i 2014 ble han bosatt i Meldal kommune i Sør-Trøndelag. Tjueåringen er sosial, energisk og ambisiøs, og har gjort sitt ypperste for å bli en del av lokalmiljøet i den lille bygda Løkken Verk. Han har fått jobb på Prix og begynt å spille trompet i korpset, og gleder seg til å spille i 17. mai-toget.

Men Maher har også en drøm om noe mer enn bare å passe inn i det norske samfunnet, for helt siden han var liten har han villet bli pilot. Hans første og viktigste steg mot målet er å begynne på videregående skole, men kravene er høye. Maher må nemlig bestå prøver i fem fag på norsk. Hvis han stryker er drømmen knust, for han får bare ett forsøk. Alt blir vanskeligere når Mahers mentale helse begynner å bli dårligere. MAHER MIDT I DALEN skildrer hans og lokalsamfunnets kamp for å nå målet om å returnere til hjemlandet som flykaptein – for hvis Maher skal ha noe håp om å lykkes, trenger han hjelp fra meldølingene"

Lyst til å være med i NM i engelsk?

9. januar har du sjansen!

Da organiserer vi en lokal konkurranse her på Fagerlia fra kl 9-12 på rom B439. Vinnerne i runde én går videre til finalen 13. februar sammen med elever fra hele landet.  Det er to kategorier  du kan delta i - en skrivekonkurranse og en filmkonkurranse. Fine reisepremier til de som vinner:)

Påmelding til fagleder i engelsk Ingunn Brevik (ingunn.brevik@mrfylke.no) innen mandag 7. januar. Ta også gjerne kontakt hvis du har spørsmål til konkurransen. For mer info, se: http://www.nmiengelsk.no/

Tilkallingsvikarer

Har du lyst å være tilkallingsvikar på Tilrettelagt avdeling ved Fagerlia vgs?

Ta kontakt med avdelingsleder Anne-Marthe Nerland – hun kan fortelle deg mer om avdelingen og hva som forventes av deg.

Mobil: 480 79 991. Epost: anne-marthe.nerland@mrfylke.no

Nisseland 2018

BUA- elevene laget magisk julestemning for 40 barnehagebarn i Borgundgavlen torsdag 6. desember. Det var nissesang, dramatiseringer, tautrekking, juletregang, julekulejakt og "Lua på Nissen.

Før nissen delte ut godte-pakker til barna, ble det servert ekte nissegrøt i fjøsen.