Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Foreldrepålogging i SkoleArena

De foresatte kan følge med på vurderingene for elever som er under 18 år.

Informasjon om innlogging i SkoleArena for foresatte: http://www.fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Informasjon/Foresatt

Innlogging: https://www.skolearena.no/startsiden/

Kontaktlæreren kan hjelpe de foresatte med eventuelle brukernavns- eller passordproblemer.

Episode #5 i Podcast Kapital - Psykisk helse og jul

I denne episoden tar redaksjonen tak i temaet psykisk helse og ser på hvordan det henger sammen med juletiden vi nå er inne i. Det blir også intervju med elever på helse og oppvekst ved Fagerlia videregående skole som har laget podcast i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse. I studio er Stine Longva Veddegjerde og Lone Mathilde Nilsen Leira.

Søk opp podcast Kapital på Spotify eller følg lenken.

Elevundersøkelsen 2020. Resultat 57,4 %

Formålet med Elevundersøkelsen er å gi elevene mulighet til å si hva de mener om læring og trivsel på skolen.

Resultatene fra undersøkelsen blir lagret og brukes av skoler, skoleeiere og den statlige utdanningsadministrasjonen for å analysere og utvikle elevenes skole- og læringsmiljø. Data fra undersøkelsen kan også bli brukt til forskning og forskere kan få utlevert rådata fra undersøkelsen. Deler av resultatene fra Elevundersøkelsen publiseres på Utdanningsdirektoratets nettjeneste Skoleporten (skoleporten.udir.no).

En lenke med innlogging til elevundersøkelsen blir sendt på e-post til alle elever tirsdag 1. desember med post@conexus.no som avsender. Elevene kan også svare på undersøkelsen hjemmefra

Dersom du ikke mottar epost kan det være at du er registrert med feil epostadresse. Ingrid Fiskerstrand A407 (ved resepsjonen) kan sjekke dette for deg - kom gjerne innom kontoret eller send melding på itslearning!

Se vedlagt dokumenter:

• Informasjon til foreldre og foresatte om Elevundersøkelsen
  • Elevundersøkelsen - Les dette før du svarer!

-------------------------------------------------

Undervisningsevalueringen 2020. Resultat 80%

Det er politisk vedtatt at videregående skoler i Møre og Romsdal skal gjennomføre en undervisningsevaluering hvert skoleår. Målet med evalueringen er at den skal være et verktøy for kvalitetsutvikling i den videregående opplæringen i fylket. Resultatene vil brukes i utviklingsarbeid mellom lærer og undervisningsgrupper, og mellom lærer og avdelingsleder. Rambøll Management Consulting bistår fylkeskommunen i design, gjennomføring og rapportering av evalueringen.

Evalueringen gjennomføres som en elektronisk spørreundersøkelse som elevene skal gjennomføre i skoletiden. Det er frivillig for elevene å svare, men vi oppfordrer alle elever til å delta. Besvarelsene behandles konfidensielt, og ingen vil kunne identifisere enkeltbesvarelser. Det vil bare bli utarbeidet rapporter for grupper med 5 eller flere besvarelser.

Gjennomføringsperiode: 4. november - 30. november.

Se vedlagt informasjon til elever og foresatte om undervisningsevalueringen.

Risikovurdering Fagerlia vgs pr. medio oktober 2020

Fra 1. august 2020 var skolen definert innen gul sone av myndighetene. Pr. dato er dette en uendret status. Se vedlagt risikorapport fra rektor Yngve Omenås.

Kjære foreldre/føresette til elev i vidaregåande opplæring

Velkomen som foreldre/føresette i den vidaregåande skolen. Foreldre/føresette er viktige for ungdommane når dei no skal inn i vidaregåande opplæring, og vi ønsker å ha foreldra som gode medspelarar i denne perioden.

Se vedlagt dokument frå Fylkesutdanningssjefen

Presentasjon fra Vg2 informasjonsmøte den 17. september

Se vedlagt presentasjon fra informasjonsmøtet ved Fagerlia vgs torsdag 17. september.

Presentasjon fra Vg1 informasjonsmøte den 20. august

Se vedlagt presentasjon fra informasjonsmøtet i skolens aula torsdag 20. august.

Tidspunkt: Gjelder:
kl.17:00 - 17.45 Foresatte til klasse 1ST1-2-3-4
Kl.18.00 - 18.45  Foresatte til klasse 1ST5, 1KDA, 1MD, 1MR, 1MU
Kl.19.00 - 19.45  Foresatte til klasse 1HO1-2-3-4, 1TIP1-2-3

Skolebevis på mobiltelefon

PocketID er klar for elevene  - følg trinna under ved nedlasting og bruk av skolebevis på mobil.

1. Last ned

2. Logg inn

• Logg inn i mobilappen med din private FEIDE-id

3. Bekreft bilde eller ta nytt

• Bekreft skolefoto av deg selv eller ta selvportrett. Det er viktig at bildet er av god kvalitet siden det skal både inn i det skoleadministrative systemet og brukes på elevbeviset ditt. Etter skolefotograferingen i september legges fotografens automatisk inn i pocketID.
    • Ansiktet skal være godt opplyst
    • Ikke ta bilde i sterkt motlys
    • Ikke dekk til ansikt
    • Ingen snapchatfilter eller lignende

4. Løsningen er klar til bruk!

NB! Elevens bilde blir låst etter at eleven har godkjent bildet, kun skolen kan tilbakestille bildet.

Kan du gå, sykle eller sitte på med nokon til skolen?

Mange føler seg utrygge når bussane blir veldig fulle. Viss alle som kan, går, syklar eller køyrer privatbil, blir det betre på bussen for dei som ta buss.

Vi har heldigvis veldig lave smittetal for COVID-19 i Møre og Romsdal. Dette gjer at det på FRAM sine bussar er tillaten å bruke alle setene unntatt første rad og at ein kan stå i bussen. Nyleg blei det og opna for påstiging via framdør. Men rundt skolestart og skoleslutt har FRAM ei utfordring med at bussane blir altfor fulle, og har ikkje fleire bussar å sette inn.

Bor du så nært skolen at du kan gå eller sykle, ber vi om at du ikkje tar buss til og frå skolen men tar sykkelen eller beina fatt. Bor du lenger unna, kan du kanskje sitte på med nokon som køyrer?

Hugs at myndigheitene ber deg om ikkje å reise kollektiv viss du ikkje må.

Hjelp oss å holde bussen trygg!