Fagerlia VGS > Prosjekter > Nyheter

Overrekkelse til Aksla Vel

I dag har elevene på STT hatt en super dag på Akslafjellet. Aksla Vel har fått kr 5.000 av overskuddet til elevbedriften vår GodtLaget. Medlemmene i Aksla vel ble veldig glad!

Vi grillet pølser og spiste nydelige kaker.

God påske fra STT.

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Referanseteknikk - tips

Info til alle elever fra biblioteket ang referanseteknikk.

Oppskrift og informasjon om hvordan en refererer ved bruk av referanseverktøyet i word finner du på på bibliotekets nettsider og i dokumentet under.

Selve oppskriften på hvordan du bruker vertkøyet på PC finner du fra side 14, og på Mac fra side 21.

Om du har noen spørsmål er det bare ta kontakt med Malin :) ​

ANSAs nyhetsbrev for april

Søknadsfrist i Sverige er 15. april

Som i Norge så nærmer søknadsfristen i Sverige seg. Man søker på studier der via søknadsportalen Antagning.se For å finne studier bruker man søkemotoren Studera.nu. Du finner instruksjonsvideoer for hvordan søke studier i Sverige og hvordan finne karaktersnitt på vår nettside: Studier i Sverige. Vi håper du kan ha nytte av det når du veileder elever som ønsker seg til Sverige.

Onsdag 12. april kl. 14.30 - 15.30 holder vi webinar for elever som ønsker informasjon om studier i Sverige. Påmelding her.

Elevrådsstyret 2019-2020

Her kan du se medlemmene i det nye elevrådsstyret ved Fagerlia vgs. Følg lenken til kontaktinformasjon til medlemmene.

Bak fra venstre: Marianne, Marie og Martine.

Foran fra venstre: Benedicte, Hannah og Victoria

Teknologi med nye muligheter innenfor helsetjenesten

Torsdag 11. april besøkte Vivian Maridal Vg2 Helsefagarbeiderne ved Fagerlia vgs.

Temaet for presentasjonen hun holdt var fremtidsrettede tjenester med fokus på frihet, trygget og mestring. Ny teknologi gir oss muligheter til å skape bedre helsetjenester og livskvalitet for den enkelte bruker.

Viviann jobber til daglig som avdelingsleder ved Eidet Omsorgssenter i Haram kommune.

Resultater fra Hubro Championship 2019

Hubro Championship er en konkurranse for bedriftssimulering i den videregående skolen. Hele 4000 elever fordelt på 80 videregående skoler har vært med i kvalifiseringsrundene.  Elever fra 10 skoler ble kvalifisert til finalen som ble arrangert i Oslo 9. og 10. April. Blant dem var Flying Eagle fra Markedsføring og ledelse 2 ved Fagerlia vgs.

Jentene fra Fagerlia kom på 5. Plass i Businessmodulen og 3. Plass i Marketingmodulen, noe som resulterte i en flott 4. plass totalt med bare 1 poeng unna pallen. Ekstra fornøyd var elever og ikke minst lærer over at de hadde den høyeste omsetningen av alle i Hubro Marketing.

Gratulerer så mye med fantastisk innsats.

Endring skoleskyss om morgenen fra Ellingsøya og Giske kommune fra 1. mai

Fra 1. mai blir det gjennomført en større endring i ruteopplegget på Ellingsøya og Giske kommune både morgen og ettermiddag.

Endringen går i at skolebussene til Ålesund, Volsdalsberga og Fagerlia vil gå 15 min senere dvs. kl. 07.35 fra Ytterland med ankomst kl. 07.50.NB! Dagens avgang kl. 08.00 fra Ytterland til Ålesund og Fagerlia vil bli endret til kl. 08.05 fra Ytterland og vil kun gå til sentrum med ankomst Ålesund rådhus kl. 08.20.

Elevene må gå aktivt går inn på https://frammr.no/ for å sjekke hva endringen blir for den enkelte elev etter 1.mai.

Hubro Championship 2019

Markedsføring og ledelse 2 spilte et simuleringsspill under fagdagen 08.02.19. Her etablerte elevene en fiktiv bedrift der målet var å oppnå høyest mulig egenkapital. En av gruppene fikk så høy egenkapital at de kvalifiserte seg for Hubro Championship 2019, som er en nasjonal konkurranse der elevene skal konkurrere med andre kvalifiserte skoler fra hele landet.

De fire elevene fra vår skole kaller seg Flying Eagle og består av Erlend Melseth Karlsen, Aurora Kleive, Mathilde Brevik og Tonje-Mari Årseth.

Tirsdags morgen reiser Aurora og Mathilde til Oslo for å delta i Hubro Championship 2019 sammen med lærer Cathrin Aasgaard.

Vi ønsker jentene lykke til!

Språktur til Berlin for tysk2-elever

Elevene får undervisning på dagtid og bor hos tyske vertsfamilier. Om ettermiddagene har det vært byvandringer og utflukt til Potsdam.

Språkekskursjon til Nice

En strålende start på en ukes språkekskursjon for fransk 2-elevene