Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter > 1. plass i Europamesterskap for Unge Forskere

1. plass i Europamesterskap for Unge Forskere

Ane og Torstein har klart det igjen!

I dag gikk de helt til topps i Europamestermesterskapet i Brüssel. Nå går turen til Verdensmesterskapet i Los Angeles 14. - 19. mai 2017.

Tittel på prosjektet: Motivic Symbols and Classical Multiplicative Functions

Veileder og matematikklærer Andreas Holmström.

Andreas Holmstrõm

Mattelærer Andreas Holmstrõm

Følg med på hjemmesida til European Union Contest for Young Scientists: http://ec.europa.eu/research/eucys/index_en.cfm?pg=home

Unge forskere

April 2016:

Ane Espeseth (18) og Torstein Vik (16) er vinnere av førstepremien i Konkurransen Unge Forskere. Prisen er på 10.000 kroner, samt at de to går videre til europamesterskapet i Brussel 15. - 20. september 2016 og til verdensmesterskapet i Los Angeles 14. - 19. mai 2017.

En stolt rektor Yngve Omenås og avdelingsleder Ivar Karsten Lerstad overvar høytideligheten. Elevenes mattelærer Andreas Holmstrõm kunne dessverre ikke være tilstede pga utenlandsopphold.

Bak arrangementet står Proscientia som er Forskningsrådets prosjekt for å øke interessen for forskning og vitenskap. Hvert år arrangeres forskningskonkurransen Unge Forskere for ungdom mellom 13 og 20 år.

Det konkurreres i to klasser: naturvitenskapelig og humanistisk klasse. I tillegg er det en egen klasse for ungdomsskolen. Grupper på opptil 3 deltagere kan delta i Konkurransen. Deltager må ikke ha fullført mer enn ett års høyere utdanning.

Klikk på bildene for stor størrelse

Forskerelever møter kunnskapsminister

Ane Espeseth i 2ST3 og Torstein Vik i 1ST3

21.04.16 - 5. Ane, Torstein og Røe Isaksen