Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Plan for rusarbeid i vidaregåande opplæring

Fagerlia videregående skole har gjennom en prosess med samarbeid mellom elevråd og nedsatt arbeidsgruppe, innarbeidet Møre og Romsdal sin felles plan for rusarbeid i videregående opplæring i en plan for egen skole.

Planen har følgende målsettinger:

• Forebygging
  • Tidlig innsats
  • Klare rutiner ved bekymring

Klikk på lenken for å lese mer: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Aktuelt

Sebastian klar for internasjonale turneringer

Fagerliaeleven Sebastian Vegsund fra Langevåg og Skodje Bordtennisklubb er en av landets største talent innen bordtennis for funksjonshemmede. Les mer om Sebastian i Sunnmørsposten onsdag 27.09.17: http://www.smp.no/nyheter/2017/09/27/Sebastian16-skal-h%C3%B8ste-erfaring-i-EM-15364825.ece?rs31953

bordtennis

Hannah Selsås Johnsen ble vinner av - Ta Ordet!

Konkurransen for elever i videregående skole som konkurrerer om å holde den beste talen. Konkurransen utvikles og organiseres av Retorikkgruppen ved Informasjons- og medievitenskap på Universitetet i Bergen. Skolevinnerne samles til workshop og har muligheter til å gå helt til finalen i Bergen 31. oktober.

talekonkurransen hvor elever i videregående skole konkurrerer om å holde den beste talen.

Jury:

• Lisa Fiskerstrand
  • Christian Grindheim
  • Rune Olav Nilsen
  • Linda Strand Kjerstad

Gjenbesøk fra Italia for Internasjonal klasse 3ST2, 19.09. -25.09

Denne uken hadde elevene i 3ST2 gleden av å være verter for sine 22 italienske venner fra Instituto Statale d’Instruzione Superiore «Le Filandiere» i San Vito al Tagliamento og lærerne Georgia Bergamo og Valter Follo.  Samtidig hadde skolen også besøk av en gruppe på seks elever fra Özel Altin Eğitim Okullari i Ankara, og læreren Tolga Özdemir. Gruppa av italienske, tyrkiske og norske ungdommer har hatt en strålende uke med gruppearbeid om valg, demokrati og politiske systemer, tur til Fjellstua, byvandring, båttur med Borgundknarren og besøk på Sunnmøre Museum. Enestående ble også turen til Ulstein Group i Ulsteinvik og Runde Miljøsenter, hvor vi fikk et interessant foredrag av professor Lars G. Golmen, NIVA.  På familiefesten søndag i skolen aula fikk alle se en videofilm om ukas begivenheter laget av Martine Borgund and Kajsa Vestre.  Bildene fra kvelden med bålet på Blimsanden viser nesten magiske øyeblikk for ungdommer fra tre nasjoner som hygget seg sammen. Mandag var det avreise etter et siste besøk på Atlanterhavsparken.

Så var det arirviderci og noen tårer i øyekroken!

(Klikk på bildene for stor størrelse)

BUA-elevene med aktiviteter i nærmiljøet

BUA-elevene har hatt undervisningen lagt til ulike arenaer i og utenfor skolen de siste ukene. Elevene forberedes til innhold og oppgaver som de vil møte i praksisen som barne-og ungdomsarbeidere.

Her er noen glimt fra aktiviteter BUA har gjennomført:

• Kultur- og nærmiljøtur til Borgundgavlen
  • Friluftsliv og fysisk aktivitet - Camp BUA
  • Sikkerhet på lekeplasser - besøk på lekeplasser i nærområdet
  • Kreativitet og lek- lage hånddukker av sokker
Hånddukker

Fagdag i Geiranger 22.09.17

I dag har klassene i Økonomi og Ledelse og Økonomistyring besøkt Geiranger. Først fikk vi omvisning og foredrag ved Monja Mjelva, fjerde generasjon vertskap ved Hotel Union Geiranger. Deretter besøkte vi Geiranger Bryggeri, der medeier Sindre Meråk viste oss produksjonslokaler og fortalte historien om oppstarten der.

En flott dag i Geiranger, og en fantastisk mulighet til å vise elevene noe av mangfoldet i regionalt næringsliv.

Anna Simonsen - lærer

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Tillitsvalgte elever skoleåret 2017 - 2018

Se oversikt over elever som er valgt inn i elevrådsstyret, klassetillitsvalgte, OD-kontakter og russestyret: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Tjenester/Tillitsvalgte

Biologi 2 på ekskursjon

Biologi 2-elevene har travle, men lærerike dager på ekskursjon til Eidsvatn i uke 38 sammen med læreren sin Ragnhild Aasen Kjerstad.

Skolevalgundersøkelsen 2017

Fagerlia vgs skal gjennomføre denne i løpet av uke 37- 39. Elevene skal svare på undersøkelsen i kontaktlærers time

Norsk senter for forskningsdata AS (NSD) arrangerer skolevalget på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet. Valgundersøkelsen er en sentral del av skolevalgprosjektet, og undersøkelsen har blitt gjennomført ved hvert skolevalg siden 1989. Vi forventer at over 150 videregående skoler i Norge vil delta i årets undersøkelse.

Formål
Undersøkelsen har et vitenskapelig og pedagogisk formål. Data blir benyttet i undervisningen til å belyse hvordan elever i videregående skole stiller seg til aktuelle samfunnsspørsmål, som for eksempel miljøvern. Dataene er også en viktig kilde for forskere som vil studere politiske preferanser og holdninger i elevgruppen.

Publisering av data
Passordet som gir tilgang til spørreskjemaet, er ikke koblet mot navn eller klasse. Men passordet identifiserer skolen. På visse skoler, der det for eksempel bare går noen få jenter, vil det kunne være mulig å identifisere enkeltpersoner indirekte. Vi fjerner variabelen "kjønn" og forenkler variabelen "utdanningsprogram" før vi publiserer resultater fra slike skoler.
Informasjon som gjør det mulig å identifisere enkeltpersoner, vil ikke bli publisert.

Lagring av data
Fullstendige data vil bli lagret av NSD for forskningsformål på ubestemt tid. I disse dataene vil det kunne være mulig å kombinere bakgrunnsvariabler slik at en i noen få tilfeller kan identifisere enkeltpersoner, blant annet ved kryssing av kjønn, utdanningsprogram og skole. Data vil bli lagret i henhold til NSDs godkjente rutiner som sikrer konfidensialitet.

Frivillighet
Vi understreker at det er frivillig å delta, men høy deltakelse gir bedre data.

Fagdag med tema førstehjelp

Vg1 HO og Vg2 BUA hadde fagdag med tema førstehjelp, Åge Henriksen var ansvarlig for opplæringen. På bildet demonstreres hvordan hjelpe noen som har fått et fremmedlegeme i halsen.