Fagerlia VGS > Aktuelt > Nyheter

Fra hybelfolkets samling 1. november

Mørket har senket seg - høsten er kommet. På kjøkkenet i bygg B møter vi 15 blide ungdommer og "hybelgeneral" Rune Sæter som lager et koselig måltid sammen. Følg lenken til bilder fra samlingen: http://fagerlia.vgs.no/Fagerlia-VGS/Tjenester/Hybelboer/Samling-1.-november-2017

Skoleskyss i perioden for stengt tunnel mellom Godøya og Giske

I perioden f.o.m. 8. november 2017 og ut første halvår 2019 vil Godøy-tunellen bli stengd, med kolonnekøyring til faste tider gjennom døgnet.

All skoleskyss av elevar med bustad på Godøya skal foregå med hurtigbåt mellom Valkvæ og Skateflukaia.

Elevane som vil ha rett til skoleskyss mellom Skateflukaia og skolen må nytte vanlig rutebuss eller ekstrarute merka «Godøya». Ekstrabussar går frå Skateflukaia til Moa, om Borgundveien. Utover dette må reisande gå til rutebilstasjonen.

Det vert forbindelse med buss til alle avgangar og ankomster med hurtigbåt på Godøya.

Informasjon om rute finn de på www.frammr.no

Link til rutetider: http://bit.ly/2gmXSB6

Elevane i området har alt motteke skoleskysskort. Dette kan dei vise på hurtigbåten.

Amalie Sandvik 1ST1

Vi gratulerer Amalie Sandvik 1ST1 som tok sitt tiende NM-gull i Blindheimshallen på lørdag. (Sunnmørsposten mandag 6. nov. 2017)

Klikk på bildet for stor størrelse!

Forskernytt

Elevene i 1ST3, teknologi og forskningslære, har deltatt i forskningskampanjen "Sjekk kunstgressbanen".

Data som klassen samlet inn skal brukes til å finne ut hvor mye gummigranulat som forsvinner fra kunstgressbaner.

Forskerne vil bruke dataene fra ulike skoler i landet til å forstå omfanget av problemet​. Se resultater: https://www.miljolare.no/aktiviteter/kunstgress/resultater/

Fagdag i norsk

Frukost på dugnad, med musikk frå renessansen i bakgrunn, vart ein fin start på fagdag i norsk.

Etterpå viste elevane fram filmen dei hadde laga om norrøn tid, der dei hadde laga "Norge Rundt" med reportasjer og intervju med arkitektane for Nidarosdomen, gamle norrøne gudar og mange andre frå tidsepoken.

Kreativt og kjekt!

Dagen blir avslutta med no-tida og foredrag om hjelpearbeid i Syria.

Renessanse (på italiensk Rinascimento) betyr gjenfødelse og viser til en ny interesse i antikkens kultur, filosofi og kunst. Man så til antikken med beundring og ønsket samtidig å distansere seg fra den umiddelbare fortid. Dermed ble tiden mellom antikken og renessansen kalt middelalderen (mellomalderen).

Norønne guder

Norrønt var språket i Norge og landene i vest som ble befolket fra Norge i vikingtiden. Norrønt ble brukt i vikingtiden og middelalderen. Moderne norsk, islandsk og færøysk stammer fra norrønt. Overgangen fra urnordisk til norrønt skjedde i perioden 500 til 700.

Besøk av Elisabeth Hoff

I forbindelse med Internasjonal dag og OD har skolen i tillegg vært så heldig å få besøk av Elizabeth Hoff fredag 3.november.  Hun vil gi elever og ansatte et innblikk i sine erfaringer som mangeårig medarbeider og leder av WHO sitt arbeid i Syria.

Skolens aula kl. 11:45 - 13:10 fredag 3. november.

Fakta om Elisabeth Hoff

(Kilde: Dagbladet 18. februar 2017: https://www.dagbladet.no/nyheter/vi-visste-at-norske-kvinner-er-vikinger-men-elizabeth-er-modig-nei-hun-er-modigst/67009388)

• Sjef for WHO i Syria siden 2012.
  • Startet med 7 medarbeidere. I dag leder hun 168 ansatte.
  • 59 år, ugift, ingen barn.
  • Fra Ålesund. Utdannet sykepleier og jordmor.
  • Har master i både pedagogikk og samfunnsmedisin.
  • Lang merittliste som hjelpearbeider og leder.
  • Er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i det krigsherjede Syria.

Fagdag i spansk 3. nov.

Denne uken feirer meksikanerne Día de los muertos, de dødes dager. Gjennom bønn og fest hyller man sine døde. Folk setter frem små alter med mat, sjokolade og leker til sine angelitos, sjelene til sine døde venner og familiemedlemmer. De får servert sin favorittmat, tequila og gaver de satte pris på i sitt jordiske liv. På kirkegårdene holder familiene fest for sine døde med musikk, dans og bønn.

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Internasjonal dag og OD

Vedlagt følger en detaljert oppmøteplan for aktivitetene på Internasjonal dag ved Fagerlia vgs onsdag 1. november. Detaljert plan finner dere på bildene under og under dokumenter på høyre side.

Det er obligatorisk oppmøte for alle elever både denne dagen, og obligatorisk oppmøte på skolen for elever som ikke deltar i innsamlingsaksjonen på selve OD-dagen 2. november. (Her er det bare unntak for yrkesfagelever som er i praksis denne dagen).

Onsdag første time møter alle elever i det klasserommet de vanligvis har undervisning i første time på onsdag.

Ved aktiviteter som har begrensninger på antall deltakere (i realfagslaboratoriene), er det læreren som styrer aktiviteten som har ansvar for innslipp etter «først til mølla»-prinsippet.

(Klikk på tabellen for stor størrelse)

Internasjonal 1ST2 med ekskursjon til Oslo

1ST2 reiste i ekskursjonsuken til Oslo for å lære mer om internasjonalt arbeid.

Vi ble ønsket velkommen hos Leger Uten Grenser, på Nobels Fredsprissenter, Den Islandske Ambassaden og Foreningen Norden før vi avsluttet vårt Oslo besøk med omvisning på Freialand.

Økt kunnskap, forståelse for viktigheten av mangfold samt skyhøy trivselsfaktor var resultatet av denne turen.

Hilsen lærerne Anna Simonsen og Lisa Vedde Fiskerstrand

(Klikk på bildene for stor størrelse)

Markedsføring og Ledelse, Økonomi og ledelse og Økonomistyring - ekskursjon

41 elever som tar fagene Markedsføring og Ledelse, Økonomi og ledelse og Økonomistyring var i uke 43 på ekskursjon til Oslo. Her fikk de besøkt Høgskolen i Oslo og Akershus, DNB, Morgenlevering.no og BI Nydalen.

Alle besøka var inspirerende og lærerike med foredrag, kahoots, pitchekonkurranse og omvisninger. (Klikk på bildene for stor størrelse)